Fanshop
Fanshop

GEEN PROBLEMEN MET MIDDLESBROUGH: 2-0

Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd van het seizoen met een overwinning afgesloten. De ploeg van Erwin Koeman had geen problemen met Middlesbrough: 2-0. Stein Huysegems en Dirk Kuyt namen de treffers voor hun rekening. André Bahia en invaller Romeo Castelen verlieten na rust geblesseerd het veld. Bij de Engelse club speelde oud-Feyenoorder George Boateng negentig minuten mee.

Huysegems maakte in zijn eerste weken bij Feyenoord vooral indruk als harde werker. De Belg presteerde naar behoren, maar de hoge verwachtingen kon hij tegen de amateurs nog niet inlossen. Tegen de eerste tegenstander van formaat en tijdens het eerste optreden in De Kuip dit seizoen viel opeens alles op zijn plaats. Zijn voorbeeldige inzet, wat vooral bleek uit het vaak succesvolle doorjagen, vulde hij dit keer aan met geslaagde acties. Het had bewonderende reacties op de tribunes en de welkome vroege voorsprong tot gevolg.

De linksbuiten stond na zestien minuten op de goede plaats om de voorzet van Royston Drenthe geplaatst binnen te koppen. De bal zeilde richting verre hoek en belandde via de binnenkant van de paal achter doelman Mark Schwarzer. De blijdschap om zijn doelpunt verried enige opluchting bij Huysegems, die samen met Drenthe op enthousiaste wijze een feestje vierde.

De openingstreffer kwam Feyenoord toe. Middlesbrough kon in de eerste helft weinig partij bieden en maakte in defensief opzicht allerminst een solide indruk. De gretigheid van Benjamin De Ceulaer en Huysegems, die ook bij balverlies druk uitoefenden, was daar debet aan. Toeval was het daarom niet dat de Belgen het gevaar stichtten. De Ceulaer kreeg nog twee mogelijkheden, maar in beide gevallen stond Schwarzer een treffer in de weg.

Nicky Hofs was de volgende Feyenoorder die de kans had de score uit te breiden. Jonathan de Guzman creëerde de ruimte, behield het overzicht en speelde af op Hofs. Het schot van de Arnhemmer was net te hoog gemikt. Middlesbrough deed op slag van rust eindelijk iets terug in de persoon van Mark Viduka. De Australische spits kopte voorlangs.

Het verweer van de Noord-Engelsen was te zwak om de thuisploeg te verontrusten. Feyenoord was ook in de tweede helft baas in eigen huis en de meeste populaire speler benadrukte dat maar al te graag. Kuyt nam de hoekschop van De Guzman knap op de volley en verraste Schwarzer: 2-0.

Huysegems kon de seizoensopening opluisteren met nog een treffer van zijn voet. Schwarzer stond nu wel op zijn post en voorkwam met een uiterste krachtsinspanning erger. De keeper had even daarna geen verweer toen Hofs op hem afstormde, maar had geluk dat de middenvelder het vizier weer niet op scherp had en naast schoot.

De wedstrijd bood daarna nauwelijks vermaak. Middlesbrough was nog twee keer gevaarlijk, maar dat zal Koeman gezien de tussenstand niet hebben verontrust. Zorgelijke blikken waren er wel bij het uitvallen van Bahia en Castelen. Vooral de blessure van Castelen beloofde met het oog op de naderende competitiestart weinig goeds.

Feyenoord – Middlesbrough 2-0

Scoreverloop:
16’ 1-0 Huysegems
55’ 2-0 Kuyt

Geel: De Ceulaer, Riggott

Opstellingen
Feyenoord: Timmer; Greene, Vlaar, Bahia (68’ Collen), Drenthe; Hofs (70’ Kolkka), Lucius, De Guzman; De Ceulaer (70’ Castelen/’81’ Van Hooijdonk), Kuyt en Huysegems.
Middlesbrough: Schwarzer; Parnaby (76’ Maccarone), Riggott, Bates, Arca; Rochemback, Boateng, Downing (63’ Mendieta); Morrison (76’ McMahon), Viduka (63’ Johnson) en Yakubu.