Fanshop
Fanshop

FEYENOORD GEARRIVEERD IN READING

Feyenoord is vrijdagavond om 20:00 uur Engelse tijd gearriveerd in het hotel in Reading. De selectie had weinig last van de nasleep van de terreurdreiging. Eenmaal geland op vliegveld Londen Heathrow moest nog wel bijna driekwartier worden gewacht voor het toestel mocht worden verlaten. ‘Maar verder was het een prima vlucht’, aldus Erwin Koeman. Direct na aankomst nuttigden de spelers een maaltijd, waarna de rest van de avond in het teken stond van rusten. Zaterdagmiddag speelt Feyenoord om 16:00 uur Nederlandse tijd de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Reading.
Een aantal Feyenoorders arriveerde met een uitstekend humeur in het ten zuidwesten van Londen gelegen plaatsje. Henk Timmer was daar één van. De doelman werd eerder die dag opgeroepen voor Oranje. ‘Een erg leuke mededeling zo vlak voor vertrek’, zei de tevreden Timmer. Datzelfde gold voor Tim Vincken, die werd opgeroepen voor Jong Oranje. De talentvolle rechtsbuiten is net fit en ziet zijn groeiende vorm beloond met een selectie voor de oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland. ‘Dat voelt goed na zo’n periode vol blessureleed’, zei Vincken. ‘Ik kom langzaam maar zeker helemaal terug. Dat ik nu word geselecteerd is een beloning.’ Bij Feyenoord ontbraken de geblesseerden Royston Drenthe, Romeo Castelen en Patrick Lodewijks.

Zaterdagmiddag wacht Feyenoord het treffen met de ploeg uit Reading. Het Madejski stadion, met een capaciteit van ruim 24 duizend plaatsen, is niet uitverkocht. De club verwacht dat ongeveer de helft van het aantal plaatsen onbezet zal blijven voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Ook voor de ploeg van manager Steve Coppell is het de laatste test voor de start van de competitie. Volgende week debuteert de club in het Premiership met de wedstrijd tegen Middlesbrough.