Fanshop
Fanshop

SLECHTE GENERALE IN ENGELAND: 2-1

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding verloren. In Engeland was Reading met 2-1 te sterk. Feyenoord kwam in de eerste helft achter door treffers van Dave Kitson en Ivar Ingimarsson. Benjamin De Ceulaer maakte na rust de aansluitingstreffer. Via de sterk invallende Pierre van Hooijdonk en De Ceulaer werd Feyenoord nog dreigend, maar de gelijkmaker bleef uit. Ron Vlaar viel in de eerste helft uit met een blessure aan de wreef.


Het matig gevulde Madejski stadion kon Feyenoord in de eerste helft niet tot grote daden inspireren. Het initiatief was aan Reading, dat wel erg makkelijk de aanval mocht zoeken. Het resulteerde na vijf minuten bijna in een treffer. Henk Timmer keerde een wegdraaiende voorzet en tikte de bal onbedoeld voor de voeten van Steve Sidwell. De middenvelder was attent, maar ploeggenoot Kitson was niet bij de les. De aanvaller stond in de baan van het schot en voorkwam daarmee de vroege 1-0.

Kitson maakte die onhandigheid in de eerste helft goed. Nadat Timmer na een kwartier het afstandshot van Seol had gekeerd, was hij na 22 minuten kansloos. Kitson kopte diagonaal de vrije trap van Bobby Convey binnen. Wrang voor Feyenoord was dat Reading de vrije trap kreeg toegekend terwijl Tim Vincken geen overtreding beging.

Reading sloeg een minuut later opnieuw toe. Weer kwam het gevaar door de lucht. Kitson kopte op de paal en Ingimarsson was er als eerste bij om de bal in de herkansing binnen te tikken: 2-0.

De eerste helft bleef niet beperkt tot die tegenvallers. De Rotterdammers zagen ook nog eens Ron Vlaar geblesseerd uitvallen. Daarmee viel het experiment van Koeman snel in het water. De trainer had Nicky Hofs, die voor de eerste competitiewedstrijd is geschorst, aan de kant gelaten om met een andere middenveldbezetting te oefenen. Na 31 minuten moest Hofs hem toch vervangen. Pascal Bosschaart schoof een linie naar achteren en Bahia, tot dat moment spelend als linksback, kwam centraal in de defensie te spelen.

Feyenoord had er tot de 60ste minuut voor nodig om echt gevaarlijk te worden. Stein Huysegems trok naar binnen en schoot naast. Pierre van Hooijdonk, die hem een minuut later kwam vervangen, was de volgende Feyenoorder die een doelpoging waagde. ‘Pi-air’ zag zijn vrije trap gekeerd, maar zijn inbreng had onmiskenbaar een positieve uitwerking op de rest van de ploeg.

De pinchhitter stond een minuut erna aan de basis van de aansluitingstreffer. De inzet van Van Hooijdonk werd verlengd door De Ceulaer. De Belg werkte van dichtbij binnen: 2-1.

Feyenoord had eindelijk het initiatief, maar Reading kreeg de eerste kansen. Timmer moest redding brengen op een schot van Doyle en Seol schoot net naast. De Ceulaer had de kans op 2-2, maar de invaller schoot rakelings voorlangs.

Dirk Kuyt werd tien minuten voor tijd vrij voor de doelman gezet na een uitstekende pass van Lorenzo Davids. Nog voor de Katwijker wilde aanleggen, werd hij van achteren neergehaald. Scheidrechter Walton weigerde zelfs maar een kaart te geven voor de overtreding die een rode prent verdiende. Van Hooijdonk had de kans de nederlaag af te wenden, maar zijn schot ketste via de paal het veld weer in.

Reading FC – Feyenoord 2-1

Scoreverloop:
22’ 1-0 Convey
24’ 2-0 Ingimarsson
63’ 2-1 De Ceulaer

Geel: -

Opstellingen
Reading FC: Hahnemann; Murty (79’ Long), Sonko, Ingimarsson (71’ Sodje), Shorey; Sidwell, Harper (64’ Hunt), Convey; Kitson (57’ Lita), Doyle (79’ Halls) en Seol (71’ Oster).   
Feyenoord: Timmer; Collen (87’ Altheer), Greene, Vlaar (31’ Hofs/78’ Derijck), Bahia; De Guzman (62’ Kolkka), Bosschaart (73’ Davids), Lucius; Vincken (62’ De Ceulaer); Kuyt en Huysegems (62’ Van Hooijdonk).