Fanshop
Fanshop

TOERNOOIWINST IN DE BETUWE VOOR FEYENOORD B1

Op het internationale toernooi in de Betuwe heeft Feyenoord B1 de eerste plaats behaald. In de finale was de ploeg van trainer Cor Adriaanse in de strafschoppenserie sterker dan Ajax. Kelvin Leerdam (foto) was dit toernooi met vier treffers uiterst trefzeker voor de Rotterdammers. In de finale was doelman Robbert van der Post de belangrijkste speler, door twee strafschoppen te stoppen. De C-junioren oefenden tegen NEC en maakten volgens trainer Jean-Paul van Gastel vijf fraaie treffers.


FEYENOORD B1 MAAKT INDRUK IN TIEL

Zaterdagochtend trapte de B1 af tegen FC Twente. Feyenoord creëerde veel kansen maar de koelbloedigheid ontbrak voorin. Na het doelpuntloze gelijkspel stond het duel het Belgische Racing Genk op het programma. Ook dit duel eindigde in 0-0, waar Feyenoord diverse malen verzuimde de score te openen. De ontmoeting met NEC leverde de eerste overwinning op: 1-0. Leerdam tekende voor de enige treffer.

De volgende ochtend speelden de B-junioren tegen RKTVC, de organiserende club. Het klasseverschil tussen de amateurclub en Feyenoord’s junioren was erg groot. Dankzij doelpunten van Leerdam, Van la Parra, Isoufi en Janotta eindigde dat treffen in 4-0. Van de Japanse club Yasu moest daarna gewonnen worden voor een plaats in de finale. Spits Isoufi legde na een fraaie individuele actie af op Leerdam, die in een leeg doel de finaleplaats veilig stelde.

Ajax was de tegenstander in de finale. Feyenoord begon sterk en was driemaal dichtbij een voorsprong. Vanwege een verdedigingsfout aan Rotterdamse zijde kwam de ploeg van Adriaanse echter op achterstand. Doelman Van der Post hield zijn ploeg daarna in de wedstrijd, door een grote kans van Ajax te pareren. Ajax leek op weg naar de toernooizege, maar in de laatste minuut maakte Leroy Fer gelijk, uit een voorzet van Van la Parra. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Dankzij twee reddingen van de Feyenoord-keeper en rake trappen van zijn teamgenoten was de eerste plaats voor Feyenoord een feit.

C1 ZET NEC MET GEMAK AAN DE KANT

De C’tjes kwamen zaterdag in actie tegen NEC. Het vriendschappelijke duel werd met ruime cijfers in Rotterdams voordeel beslist: 0-5. Jean-Paul van Gastel, die vorig seizoen nog verantwoordelijk was voor Feyenoords D1, constateert dat zijn spelers het strijdplan voor dit seizoen steeds beter uit gaan voeren. ‘Ik heb een bepaalde manier van spelen voor ogen, en het is goed om te zien dat de jongens dat steeds meer tot uiting brengen in het veld. De spelers worden sterker op fysiek en conditioneel gebied, het proces verloopt voorspoedig.’

Die kwaliteiten leidden zaterdag de zege in tegen de Nijmeegse formatie. Tim Schoonheim was verantwoordelijk voor de 0-1 ruststand. In de tweede helft werd er meer gas gegeven en werd NEC door de jonge Feyenoorders overlopen. ‘Het enige manco van de voorbereiding is het blessureleed waar we mee kampen’ zegt Van Gastel. Oorzaak daarvan is volgens de voormalig Feyenoord-speler het kunstgras waar zijn team tot nu toe drie keer een oefenwedstrijd op heeft afgewerkt.

De C1 komt volgende week zaterdag op Varkenoord in actie tegen een Japans team.