Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

PATRICK MTILIGA NAAR NAC BREDA

Patrick Mtiliga verruilt Feyenoord voor NAC Breda. De speler kwam vandaag tot een akkoord over een eenjarig contract met een optie voor nog twee seizoenen. Inmiddels is hij ook gekeurd. De clubs bereikten vorige week al overeenstemming over een overgang van de Deen naar de Brabantse club. De 25-jarige Mtiliga had bij Feyenoord nog een contract voor één jaar. ‘Ik vind het jammer om Feyenoord te verlaten, maar NAC is ook een mooie club en dit is voor iedereen de beste oplossing’, aldus Mtiliga.
Patrick Mtiliga werd in 1999 door Feyenoord weggeplukt bij het Deense B93. De eerste viereneenhalf jaar in Nederland speelde Mtiliga als linkshalf voor Excelsior. Daarna haalde Bert van Marwijk hem naar Feyenoord om de problemen op de linksbackplaats op te lossen. In totaal speelde de Deen 22 competitiewedstrijden voor Feyenoord, tot hij werd geveld door een zware heupblessure.

Met zijn overgang naar het Rat Verlegh-stadion komt er voor Mtiliga een einde aan een moeilijke fase in zijn carrière. De felle linkspoot werkte een jaar lang keihard aan zijn herstel, maar kwam voor dit seizoen niet voor in de plannen van Erwin Koeman. ‘Natuurlijk is dat best moeilijk om te horen’, zegt de Deen. ‘Daarom is het beter voor mij dat ik nu naar een mooie club als NAC ga. Daar kom ik weer echt in aanmerking voor de eerste elf en het is belangrijk om dat vertrouwen te voelen. Ik heb er ontzettend veel zin in om bij NAC te spelen.’