JONG ORANJE GELIJK TEGEN DUITSLAND; DEBUUT VINCKEN

Op een drijfnat veld in het Duitse Meppen heeft Tim Vincken dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. In een oefenduel met Jong Duitsland speelde het team van de Feyenoorder met 2-2 gelijk. Vincken kwam na de pauze in het veld voor Bakkal, en mocht gaan spelen op zijn favoriete positie; die van rechtsbuiten. De jonge Rotterdammer was vanwege een kuitbeenbreuk en een schouderblessure nog niet eerder in actie gekomen voor Jong Oranje.

De voetballers van Jong Oranje speelden met een rouwband, vanwege het overlijden van de legendarische voetballer Faas Wilkes. De Duitsers startten fel aan de wedstrijd en lieten de regerend Europees kampioen uit Nederland niet in het spel komen. Toch werd de equipe van bondscoach Foppe de Haan als eerst gevaarlijk. Rechtsbuiten Jenner zette strak voor, de kopbal van Bakkal ging naast. Een fractie later was Bakkal opnieuw gevaarlijk, maar scoren deed de FC Twente-speler niet.

Vanwege de hevige regenval deden zich kolderieke situaties voor in Meppen, wat gevaar opleverde voor beide doelen. AZ’er Jenner zette na 17 minuten zijn ploeg op voorsprong na het benutten van een kans die hij zelf had gecreëerd. Nog geen minuut later mistten de Duitsers voor open doel een levensgrote mogelijkheid.

Nederland trok het duel naar zich toe maar wist voor rust niet meer te scoren. Duitsland deed dat wel, in de laatste minuut van de eerste helft. Kiesling was het eindstation van een fraaie aanval: 1-1.

Tim Vincken kwam na rust in de ploeg voor Bakkal. Oud-Feyenoorder Gianni Zuiverloon kwam binnen de lijnen ten gunste van Tiendalli. Met de entree van de snelle Feyenoorder kwam er meer vuur in het aanvalsspel van de Nederlandse talenten. Ruim tien minuten voor tijd stuurde Elia Vincken diep. De invaller werd getoucheerd en kwam binnen het strafschopgebied ten val. Elia benutte de toegekende strafschop: 1-2.

Vincken kreeg een minuut voor tijd de kans de zege veilig te stellen. De aanvaller stuitte echter op de Duitse doelman. Daardoor bleef het nog even spannend. In de laatste minuut redde Oranje-keeper Vermeer knap. De corner die volgde werd door een Duitse verdediger ingekopt en met de arm van de lijn gehaald door Jeroen Drost. De Heerenveen-back kreeg hiervoor een rode kaart. Vermeer stopte de strafschop maar was kansloos op de rebound. Bij 2-2 bleef het.

Ron Vlaar was ook geselecteerd maar moest het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een pijnlijke wreef.