Fanshop
Fanshop

FRIS ORANJE EENVOUDIG LANGS IERLAND

Met een fris ogend Nederlands elftal heeft Marco van Basten woensdagavond laten zien klaar te zijn voor de EK-kwalificatiereeks. Voor rust liet Oranje al weinig heel van de Ieren; na de pauze werd het met de ingevallen Dirk Kuyt binnen de lijnen nog erger voor de thuisploeg. 0-4 was de eindstand van het eenzijdige duel. De doelpunten kwamen op naam van Huntelaar (2), Robben en oud-Feyenoorder Robin van Persie.

Van Basten had enkele krachten die op het WK nog basisspeler waren voor het vriendschappelijke treffen met Ierland thuisgelaten. De bondscoach gebruikte het duel om nieuwe spelers aan het werk te zien. Huntelaar scoorde halverwege de eerste helft 0-1 via een kopbal. Daarna bediende hij Robben die de tweede treffer op zijn naam zette.

Na rust kwam Dirk Kuyt in het veld voor Arjen Robben. De Rotterdamse aanvaller sleurde en zwoegde zoals de Feyenoordsupporters dat wekelijks van hem gewend zijn in het rood-witte shirt. Kuyt stond aan de basis van de derde Oranje-treffer. De blonde spits stuurde Van der Vaart diep, die op zijn beurt Huntelaar aanspeelde. De jonge aanvaller zorgde met een stift voor 0-3. Van Persie maakte het feest vervolgens compleet door met een hard schot de Ierse keeper voor de vierde maal kansloos te laten.

De eveneens geselecteerde Feyenoorder Henk Timmer is niet in actie gekomen.