Fanshop
Fanshop

A-JUNIOREN BEGINNEN SEIZOEN MET VERLIES BIJ PSV

Hoewel trainer Henk Fräser een stijgende lijn zag in het spel van zijn team ten opzichte van de duels in de voorbereiding, moest de A1 zaterdagmiddag de punten in Eindhoven laten. PSV won met 1-0 via een benutte penalty in de tweede helft. Keeper Erik Cummins (foto) raakte de voet van de PSV-aanvaller, kreeg een strafschop tegen en had geen antwoord op de inzet van negen meter. De B1 pakte zaterdag wel de winst, in het bekertreffen met Spartaan’20: 0-4. Ook de C1 won, met 8-3 van het Japanse Ibaraki FC.

FEYENOORD A1 CREËERT TE WEINIG KANSEN

Na een tegenvallend toernooi in Duitsland en de oorwassing tegen Ajax in het duel om de Supercup, had Henk Fräser nog een week de tijd zijn team klaar te stomen voor de competitie. De A-junioren konden gelijk vol aan de bak in een uitwedstrijd bij PSV. De Rotterdammers namen direct het heft in handen en waren voor rust de overheersende partij. De ploeg liet goed combinatievoetbal zien maar tot grote kansen leidde dit niet. ‘Achterin geven we weinig weg, dat stemt me tevreden,’ zei Fräser. ‘Ons probleem is dat we te weinig kansen creëren. We scoren niet.’

PSV deed dat wel, vijf minuten na de rust. De Eindhovenaren kwamen er uit via een counter. Keeper Cummins bracht met zijn voet de PSV-spits uit balans, wat resulteerde in een terecht gegeven strafschop voor de PSV-junioren. Op die inzet had Cummins geen antwoord: 1-0. Bij die stand zou het blijven. Excelsior komt volgende week naar Varkenoord voor het volgende competitieduel.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee, Nieveld, Buijs, Nelom; Ribeiro, Kobussen, Wijnaldum; Degeling, Hagary, Poldervaart (75’ Wattamaleo).

BEKERZEGE VOOR DE B1

Van een gelijkopgaand duel was zaterdag geen sprake bij Spartaan’20 tegen de B1 van Feyenoord. De wedstrijd om de beker werd met 0-4 in Feyenoord’s voordeel beslist, waar een uitslag met dubbele cijfers ook tot de mogelijkheden behoorde. Rajiv van la Parra scoorde 0-1 op aangeven van Jerson Cabral. Kelvin Leerdam maakte de tweede treffer, na goed voorbereidend werk van Kaj Ramsteijn. Na de pauze bepaalden Shabir Isoufi en nogmaals Kelvin Leerdam de 0-4 eindstand.

Dinsdag 22 augustus komen de junioren van trainer Cor Adriaanse opnieuw in actie voor de beker, ditmaal tegen Excelsior. Een dag later vertrekt de B1 naar Spanje voor een oefenstage.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Schenkeveld (55’ Erkelens), Ramsteijn, Bos (65’ De Rooij), Eekman; Van Haaren, Fer, Leerdam; Van la Parra, Isoufi, Cabral (69’ Da Silva Cruz)

VAN GASTEL GEDEELTELIJK TEVREDEN OVER C’TJES

Feyenoord’s C1 kwam zaterdag in actie tegen een Japans team. Op Varkenoord constateerde trainer Jean-Paul van Gastel dat zijn junioren een goede eerste helft op de mat legden. ‘De jongens speelden uitstekend en voerden hun taken goed uit. Ook werden de meeste kansen benut.’ Over de prestatie van zijn team na de pauze was de oud-international minder te spreken. ‘Zwaar onder ons niveau.’

De jonge Feyenoorders kregen in de tweede helft drie doelpunten tegen. ‘Duidelijk een wedstrijd met twee gezichten. Dit nemen we mee met het oog op het toernooi van volgende week.’ De C1 komt dan het hele weekend in actie op het internationale jeugdtoernooi bij Willem II. Onder andere de jeugdteams van Chelsea, Arsenal, Club Brugge, Schalke '04 en Borussia Dortmund zijn daar aanwezig.