MTILIGA, GYAN EN ZUIVERLOON DEBUTEREN BIJ NIEUWE CLUBS

Patrick Mtiliga (NAC Breda), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen) en Christian Gyan (Excelsior) hebben zaterdagavond hun debuut gemaakt voor hun nieuwe clubs, met wisselend succes. Zuiverloon, vorig seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk en deze zomer door Heerenveen overgenomen van Feyenoord, werd na zeventig minuten gewisseld in het duel met ADO Den Haag. De ploeg van de Jong Oranje-international won met 2-3 in het Oosterpark. Mtiliga en Gyan moesten tijdens de eerste speelronde een nederlaag incasseren.

Mtiliga speelde met NAC een uitwedstrijd tegen AZ en kwam een half uur voor tijd in het veld voor Slot. De stand was toen al 5-1 in het voordeel van de Alkmaarders. Het werd uiteindelijk 8-1 voor de voormalige club van Henk Timmer. Ook Gyan verloor met zijn nieuwe club. In eigen huis was Roda JC met 0-1 te sterk. Gyan tekende al in de tiende minuut met een eigen doelpunt voor de eindstand.

Liverpool is er zaterdag zonder aankoop Dirk Kuyt niet in geslaagd de wedstrijd tegen promovendus Sheffield United winnend af te sluiten: 1-1. The Reds kwamen zelfs op achterstand maar spits Fowler voorkwam vanaf de strafschopstip een blamage.

Danko Lazovic maakte vrijdagavond al zijn eerste minuten bij zijn nieuwe club Vitesse. De aanvaller, die deze zomer door de Arnhemmers is aangetrokken, won met 2-1 van Sparta. De Serviër scoorde de eerste Arnhems treffer en zag na een botsing met keeper Schenkel dat zijn ploeg een strafschop mocht nemen. Knol benutte het buitenkansje.