Fanshop
Fanshop

FEYENOORD B1 BEKERT VERDER NA ZEGE OP EXCELSIOR

Op Varkenoord is de B1 van Feyenoord er dinsdagavond in geslaagd de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Nadat zaterdag Spartaan’20 aan de kant was gezet, moest Excelsior er drie dagen later ook aan geloven: 5-2. De doelpunten kwamen van de voeten van Jeffrey Bruma (foto), Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Rajiv van la Parra en Leroy Fer. De B-junioren vertrekken woensdag naar Spanje voor een internationaal toernooi.

Ondanks de ruime zege was trainer Cor Adriaanse niet tevreden over de wedstrijd tegen de Kralingers. ‘We speelden niet goed. Te slordig in de passing, te nonchalant in het afmaken. Ik ben niet tevreden over het vertoonde spel maar we zijn door en dat is het belangrijkste.’

Na een kwartier ging Bruma op het middenveld met de bal aan de haal. Op eigen houtje bereikte hij het vijandelijke strafschopgebied en schoot onberispelijk raak: 1-0. Vier minuten later verdubbelde linksback Nelom de score uit een vrije trap. De 3-0 was de mooiste treffer van de avond. Op aangeven van Bart Schenkeveld tikte Leerdam achter zijn standbeen binnen. Voor rust mochten ook de bezoekers nog een doelpunt maken, vanaf de strafschopstip. De gegeven penalty was voor iedereen een verrassing, Excelsior maakte dankbaar gebruik van het cadeautje: 3-1.

Vlak na de pauze schoot Van la Parra 4-1 binnen, op aangeven van Nelom. Door een verdedigingsfout in de as van de Feyenoord-verdediging werd het vervolgens 4-2. Feyenoord maakte aan alle spanning een einde door snel na die goal 5-2 aan te tekenen. Invaller Fer schatte een verre uittrap van Robbert van der Post op waarde en schoot probleemloos raak. Kansen op een zesde treffer volgden daarna volop, maar de lat stond een hogere score in de weg.

Woensdag vertrekken de B’tjes naar Spanje voor een internationaal toernooi in Albacete. Deelnemers zijn o.a. Real Madrid, Boca Juniors en DC United. De regerend landskampioen begint de competitie 5 september met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; Schenkeveld (64’ Eekman), Ramsteijn, Erkelens (64’ Bos), Nelom; Van Haaren, Bruma, Leerdam; Lagouireh (55’ Fer), Van la Parra, Cabral (55’ Isoufi)