Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

UEFA CUP: FEYENOORD LOOT LOKOMOTIV SOFIA

Feyenoord neemt het in de eerste ronde van de UEFA Cup op tegen Lokomotiv Sofia. De ploeg van Erwin Koeman begint op donderdag 14 september met een wedstrijd in Sofia. Twee weken later wordt in De Kuip de return afgewerkt. Lokomotiv, momenteel koploper in de nationale competitie, plaatste zich donderdagavond eenvoudig voor het hoofdtoernooi van de UEFA Cup. Na de 0-2 zege van twee weken eerder werd het Israëlische Bnei Yehuda in Sofia met 4-0 verslagen. Sinds 1996 kwam Lokomotiv niet meer uit in het Europese hoofdtoernooi.

Lokomtiv eindigde vorig seizoen als vierde in de nationale competitie. Met die eindklassering kwamen de hoofdstedelingen terecht in de voorronde van de UEFA Cup. Nadat Makedonija eerst opzij werd gezet (1-1 en 2-0) werd de laatste hindernis, in de vorm van Bnei Yehuda, met gemak genomen. Op vrijdag werd de viervoudig Bulgaars kampioen aan Feyenoord gekoppeld, wat ongetwijfeld tevreden reacties zal hebben geoogst. In een ver verleden werd er al gewonnen van Monaco en Paris Saint-Germain, wat nog steeds als hoogtepunten worden beschouwd in de 76-jarige clubhistorie. De naam van UEFA Cup-winnaar van 2002 zou bepaald niet misstaan in dat rijtje.

De Bulgaren, spelend in het Stadium Lokomotiv (22.000 plaatsen), verkeren momenteel in grootse vorm. De ploeg behaalde het maximale puntenaantal uit drie wedstrijden, een prestatie die alleen stadsgenoot CSKA evenaarde. Opvallend is dat Lokomotiv nog geen doelpunt hoefde te incasseren. De huidige sportieve opgang is vooral te danken aan trainer Grozdanov. Tot zijn komst in 2004 werd de ene na de andere trainer versleten. Op het moment dat de tactisch begaafde Grozdanov aan het roer kwam, had het de gehoopte rust en continuïteit tot gevolg. De beloning volgt op 14 september, als de trainer en zijn spelers ongetwijfeld hun ogen uitkijken in de indrukwekkende Kuip.