ZUIVERLOON LEIDT RUIME ZEGE HEERENVEEN IN

Gianni Zuiverloon heeft zaterdagavond het startsein gegeven van een doelpuntenfestijn in Heerenveen. Bij zijn nieuwe club zorgde de oud-Feyenoorder al na een minuut voor de openingstreffer. SC Heerenveen, waar ook voormalig Feyenoorder Paul Bosvelt onder contract staat, won uiteindelijk met 5-0 van Willem II. Zuiverloon kwam negentig minuten in actie voor de ploeg van Gert Jan Verbeek, Bosvelt werd na een uur gewisseld voor Breuer.

De Friesche club kende een droomstart in het Abe Lenstra-stadion. De opgestoomde rechtsback Zuiverloon werkte een minuut na de aftrap een voorzet van Pranjic over de Tilburgse doellijn: 1-0. Nadat Alves de score had verdubbeld en Nilsson 3-0 maakte, zette routinier Bosvelt nog voor rust Alves knap vrij voor de keeper, die zijn tweede van de avond maakte. Heerenveen liep hierna snel uit naar 5-0.

Willem II kreeg na de pauze nog een goede mogelijkheid om de eer te redden, toen Zuiverloon hands maakte in zijn eigen strafschopgebied en de arbiter floot voor een penalty. Doelman Vandenbussche stopte de inzet van Redan.

Danko Lazovic was in eigen huis succesvol voor Vitesse. Het doelpunt van de Serviër was niet genoeg om AZ van een zege te weerhouden: 1-3.