Fanshop
Fanshop

WEEKENDAFSLUITING A16 RING ROTTERDAM

Ook dit weekend voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A16 ring Rotterdam vanaf het knooppunt Terbregseplein tot het knooppunt Ridderkerk. Komend weekend is de hoofdrijbaan van de A16 van Noord naar Zuid afgesloten voor alle verkeer, wat gevolgen heeft voor de bezoekers van de wedstrijd Feyenoord-Heracles. De parallelbaan blijft wel ter beschikking met twee rijstroken. Dit geeft verkeershinder en weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.
Rijkswaterstaat raadt bezoekers voor de wedstrijd Feyenoord - Heracles aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. De weekendafsluiting van de A16 ring Rotterdam is een onderdeel van meerdere weekendafsluitingen. Het groot onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van het asfalt, het verwijderen van onregelmatigheden in het wegdek, het repareren van de geluidsschermen en het repareren van bruggen en viaducten. Na het uitvoeren van het groot onderhoud is dit tracé zeven jaar onderhoudsvrij. Voor de Van Brienenoordbrug geldt een onderhoudsvrije periode van vier jaar.

Komt u toch met de auto, dan wordt geadviseerd om via de A50 en de A15 aan te komen rijden. Er zijn geen uitwijk mogelijkheden op het gehele traject van de A16 tussen Terbregseplein en Ridderkerk. Komt u bovendien op tijd naar Rotterdam, als u laat vertrekt, dan zult u zeker vast komen te staan en het risico lopen een deel van de wedstrijd te missen.

Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden terecht op de website www.rijkswaterstaat.nl/GrootOnderhoudA16 en www.vananaarbeter.nl. Ook kan er gebeld worden met de landelijke informatielijn 0800-8002.