Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

FEYENOORD C1 TELEURSTELLEND IN TILBURG

Op het Audax Jeugdtoernooi bij Willem II heeft de C1 van Feyenoord dit weekend teleurstellend gepresteerd. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel eindigde op een zevende plaats, van het met acht deelnemers bezette internationale toernooi. Lichtpuntjes waren de twee overwinningen op Ajax. ‘We poetsten ze compleet van het veld’ zei trainer Van Gastel.

Zaterdagmorgen trapten de Rotterdamse junioren af tegen Chelsea. Die wedstrijd ging op onfortuinlijke wijze in de laatste seconde verloren: 0-1. Feyenoord was de betere ploeg maar kwam niet tot scoren. In de volgende wedstrijd, tegen Ajax, ging dat de C1 beter af. Met 2-0 werd de aartsrivaal aan de kant gezet. De doelpunten kwamen van Ariel da Silva Cruz en Tim Schoonheijm.

Vervolgens bleek Borussia Dortmund een maatje te groot voor Feyenoord. Met een punt tegen de Duitsers had Feyenoord in de halve finale gestaan, maar het mocht niet zo zijn. Met machtsvertoon wonnen de Duitsers met grote cijfers: 3-0. Zondag speelden de Feyenoord-junioren tegen Willem II hun slechtste partij van het weekend. De Tilburgse thuisploeg was met 1-0 te sterk. ‘Feyenoord onwaardig’ noemde Van Gastel het spel van zijn ploeg. ‘Onacceptabel wat de jongens op het veld lieten zien. Er was totaal geen beleving en samenspel.’

In het slotduel met Ajax herpakten de Rotterdammers zich. 3-1 werd het voor Feyenoord. Grote man in dat duel was Ariel da Silva Cruz, die alle doelpunten voor zijn rekening nam.