Fanshop
Fanshop

LEERMOMENTEN VOOR B1 IN SNIKHEET SPANJE

De A-junioren zijn al aan de competitie begonnen; voor de B1 van Feyenoord begint volgende week dinsdag het seizoen pas écht, met het eerste competitieduel met Ajax. Het team van trainer Cor Adriaanse (foto) bivakkeerde afgelopen week in Spanje, om zich te meten met enkele internationale tegenstanders. In temperaturen rond de 40 graden namen de jonge Feyenoorders het op tegen het Amerikaanse DC United, het Spaanse Real Madrid en Boca Juniors uit Argentinië.

DC United was vrijdagavond de eerste opponent. Feyenoord dicteerde het spel tegen de Amerikanen en kreeg legio kansen. Die werden niet benut en het was aan een scheidsrechterlijke dwaling te danken dat de B’tjes op achterstand kwamen. Een grove overtreding op verdediger Bart Schenkeveld werd niet bestraft, waardoor DC United gemakkelijk op voorsprong kon komen. Nayib Lagouireh zorgde niet veel later voor de gelijkmaker, op aangeven van Leroy Fer. De mogelijkheden om de winst binnen te halen waren niet op een hand te tellen, maar het bleef bij 1-1.

Van Real Madrid werd een dag later met 2-0 verloren. ‘Fysiek waren we niet bij machte het de A-junioren van Real echt lastig te maken. Hier leren de jongens alleen maar van, op meerdere fronten’ zei Adriaanse over deze wedstrijd. Na een rustdag, waarin de junioren na een training in de felle Spaanse zon het zwembad opzochten, stond maandag de partij tegen Boca Juniors op het programma.

De temperamentvolle Zuid-Amerikanen zaten er kort op bij de Rotterdamse B-junioren, en streden voor elke meter. Feyenoord liet zich niet uit zijn spel brengen en liet zien dat het goed partij kon bieden aan het felle spel van de tegenstander. Een wonderschone goal van grote afstand betekende een 1-0 nederlaag voor de Rotterdamse equipe, maar daar maalde de trainer niet om. ‘Als het moet gooien die gasten de botte bijl er in. Op de Nederlandse velden maak je zulke taferelen niet mee. Dit sterkt de spelers alleen maar in hun ontwikkeling.’

De B1 vloog dinsdagmiddag terug naar Nederland.