Fanshop
Fanshop

GERENOVEERD JONG ORANJE TE STERK VOOR BAYER LEVERKUSEN

Met een flink aantal nieuwe gezichten heeft Foppe de Haan's Jong Oranje vrijdagavond gewonnen van het Duitse Bayer Leverkusen: 1-3. Namens Feyenoord stonden Royston Drenthe (foto) en Dwight Tiendalli in de basisopstelling. Na rust kwam oud-Feyenoorder Zuiverloon binnen de lijnen voor Tiendalli. Ook Tim Vincken maakte na de pauze zijn entree in het vriendschappelijke onderonsje. De Nederlandse goals kwamen op naam van Medunjanin (2) en een Duitse verdediger, die zijn eigen keeper verschalkte.

Vanwege acht afmeldingen moest Jong Oranje-coach De Haan het doen met een aantal nieuwe gezichten. Die overtuigden de oud-trainer van SC Heerenveen vooral in de tweede helft. Feyenoord-back Drenthe maakte grote indruk. De jongste man van het veld speelde alsof hij al jaren meedraait op het hoogste niveau. Dat constateerde ook Erwin Koeman, die naar Duitsland was afgereisd om zijn spelers in actie te zien.
 
ORANJE ONDER 19 GEEN PARTIJ VOOR EXCELSIOR

Begin oktober begint voor Oranje onder 19 de EK-kwalificatie voor het eindtoernooi in Tsjechië. Ter voorbereiding op die reeks oefenden de talenten vrijdag tegen promovendus Excelsior. Het team van KNVB-coach Wim van Zwam, waar de Feyenoorders Jordy Buijs, Erwin Mulder en Diego Biseswar in de basisopstelling stonden, incasseerde een flinke nederlaag op Woudestein: 7-0.

‘Een aantal spelers gaf niet thuis en daarmee hebben ze het team in de steek gelaten’ zei de teleurgestelde coach op de website van de KNVB. Na een helft voetballen stonden de Oranje-spelers al met 3-0 achter. Van Zwam probeerde in de pauze het tij te keren, maar eenmaal terug op het veld lag de vierde treffer er bijna direct in.

Het werd uiteindelijk een zevenklapper voor Excelsior. Voskamp (3) en nieuwkomer Grot (2) waren bijzonder trefzeker voor de Rotterdamse club. Dinsdag speelt Onder 19 zijn volgende oefenduel, tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland.