C-JUNIOREN GEVEN WINST WEG TEGEN SPARTA

Feyenoord C1 is de competitie zaterdag gestart met een 2-1 nederlaag bij Sparta. Spits Ariel da Silva Cruz zette de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel na rust nog wel op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg zette aan en wist de achterstand om te buigen tot een 2-1 zege. ‘We zijn vergeten het voor rust af te maken’ zei de trainer na afloop. ‘Een onnodige nederlaag.’ De A- en B-junioren van Feyenoord kwamen zaterdag niet in actie.

Feyenoord C1 overdonderde de Spartanen in de eerste helft. Kans op kans werd gecreëerd maar de uitblinkende Sparta doelman had op alle doelpogingen een passend antwoord. Het verwachte Feyenoord-doelpunt viel vlak na de thee. Nygel Velder legde zijn corner panklaar op het hoofd van Da Silva Cruz, die zijn team op voorsprong zette.

Lang konden de C’tjes niet van die voorsprong genieten want vijf minuten later was de gelijkmaker een feit. Een vrije trap van de ploeg uit Rotterdam-West werd door de Feyenoord-defensie slecht verwerkt. De sliding van Van Beelen kon geen redding meer brengen; keeper Roy Kortsmit moest het antwoord schuldig blijven op het schot van de Sparta-spits: 1-1.

In de slotfase gingen de jonge Feyenoorders op zoek naar de winnende treffer. In een aanvalspoging verloren zij de bal en Sparta kwam er snel uit via een venijnige steekbal. Kortsmit redde in eerste instantie nog knap op de inzet van de Sparta-speler maar in de rebound was hij kansloos: 2-1. Volgende week speelt de C1 een thuiswedstrijd tegen PSV.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Van Beelen, Wijmer, De Vrij, Martins Indi; Jansen, Velder (A), Rashid; Da Silva Cruz, Velder (N), Ntambue