Fanshop
Fanshop

FANCOACHPROJECT GENOMINEERD VOOR ROETHOFPRIJS

Het Fancoachproject van Feyenoord en de Gemeente Rotterdam is samen met vier andere projecten genomineerd voor de Hein Roethofprijs 2006. De Hein Roethofprijs is in 1986 ingesteld door het ministerie van Justitie en wordt jaarlijks toegekend aan het beste initiatief in Nederland om criminaliteit te voorkomen. De organisatie is in handen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Den Haag. De prijs, die bestaat uit een bedrag van 20.000 euro en een beeldhouwwerkje, wordt op 6 november door minister Donner van Justitie uitgereikt.

Feyenoord en de Gemeente Rotterdam hebben het project in september 2005 opgestart. Doel van het project is om met name jonge Feyenoord-supporters op allerlei mogelijke manieren te begeleiden en te helpen wanneer hier vanuit de jongeren behoefte aan is of wanneer blijkt dat deze supporters ondersteuning kunnen gebruiken. Hiertoe zijn vanuit de Gemeente Rotterdam twee fancoaches aangesteld. Zij onderhouden nauwe contacten met het jeugd- en buurtwerk in de verschillende Rotterdamse deelgemeenten.

Behalve het Fancoachproject van Feyenoord zijn het Project Tegen houden Autocimininaliteit Noord-Holland-Noord, Communicties that Care (Leeuwarden), Stadmarinierschap (Rotterdam)  en Vetrouwensman Bedrijfsleven (Zuid-Limburg) genomineerd.