Fanshop
Fanshop

BOUSSABOUN BESLIST STADSDERBY: 1-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond de bekerwedstrijd tegen Excelsior met minimaal verschil gewonnen. Tegen de stadsgenoot maakte Ali Boussaboun het verschil: 1-0. In de poule met Sparta, ADO Den Haag, FC Dordrecht en Excelsior heeft de ploeg van Arnold Scholten na twee wedstrijden zes punten vergaard. 

Het seizoen is nog maar net van start, maar Jong Feyenoord was maandag al toe aan de derde stadsderby. Na de tweestrijd met Sparta, één maal voor de beker en één maal voor de competitie, nam de ploeg van Arnold Scholten het dit keer op tegen Excelsior. Zonder de jeugdinternationals Jordy Buijs, Jeffrey Altheer en Lorenzo Davids werkte de Rotterdamse ploeg een zwakke eerste helft af. De gedrevenheid was ver te zoeken, wat een saai schouwspel tot gevolg had.

Het begon nog spectaculair toen Sebastián Pardo na vijf minuten een prachtige pass verstuurde richting Magrão. De Braziliaan twijfelde niet en schoot vlammend op doel. De bal belandde in het zijnet. Scholten zag de fraaie aanval met tevredenheid aan, maar constateerde in het vervolg van het eerste bedrijf dat zijn ploeg ver wegzakte. Excelsior stelde er nagenoeg niets tegenover. Meer dan een schot van Martijn le Conge –naast het doel van Erik Cummins- konden de bezoekers niet uitrichten.

De eerste helft bleek tot opluchting van het thuispubliek een incident. In de eerste vijf minuten na rust slaagde Feyenoord erin gevaarlijker te worden dan tijdens de 45 minuten die eraan vooraf waren gegaan. Ronald Graafland, opgeleid bij Feyenoord, moest tot twee maal toe redding brengen. Eerst pareerde hij het schot van Magrão, daarna trad hij met succes handelend op bij de knal van Pardo.

Feyenoord had het overwicht, maar oppermachtig was de ploeg bepaald niet. Dat de ploeg van Scholten toch de voorsprong nam, had het aan de klasse van Ali Boussaboun te danken. De aanvaller joeg achter de uittrap van Erik Cummins aan en liep zijn directe tegenstander Wouter van den Berg eruit. Boussaboun kwam nog tot een schot, maar was op dat moment al te zeer uit balans gebracht. Scheidsrechter Makkelie beoordeelde de valpartij als een strafschop, die door Boussaboun zelf werd verzilverd: 1-0.

Excelsior drong nog aan voor de gelijkmaker. Robin Hofman, Le Conge en Kevin Potuyt schoten op doel, maar vonden Cummins –beste man aan Feyenoord kant- op hun pad. Invaller Jerson Anes Ribeiro had in de slotminuten de kans de marge te verdubbelen, maar zijn schot ging via de lat over. 
 
Jong Feyenoord – Jong Excelsior 1-0

Scoreverloop:
71’ 1-0 Boussaboun (strafschop)

Geel: Boussaboun, Anes Ribeiro, Van den Berg

Scheidsrechter: Makkelie

Opstelling Feyenoord: Cummins; Achlioui, Nieveld, Derijck, Hammouti; De Haan (41’ Anes Ribeiro), Sammuel (76’ Hagary), Abubakari; Boussaboun, Pardo en Magrão.