B1 BEGINT COMPETITIE VOORTVAREND MET WINST OP AJAX

Feyenoord B1 is de competitie dinsdagavond uitstekend gestart met een 2-0 overwinning op aartsrivaal Ajax. Op Varkenoord kwam de zege via twee fraaie doelpunten tot stand. Shabir Isoufi was direct na de pauze het eindstation van een soepel lopende Feyenoord-aanval. Een wonderschone treffer van Jeffrey Bruma (foto) maakte het feest compleet. De middenvelder stak het halve veld over en rondde zijn eigen actie stijlvol af.

De Amsterdamse bezoekers waren voor rust nog de bovenliggende partij, maar kwamen niet tot grote kansen. De jonge Feyenoorders gaven de Ajacieden teveel ruimte om te combineren, waardoor zij via snel positiespel het wedstrijdbeeld konden bepalen. Na de tactiek nog eens doorgenomen te hebben, kwam de thuisploeg kort na rust al snel op voorsprong. Kelvin Leerdam stuurde Nayib Lagouireh met een bekeken pas de diepte in. De rechtsbuiten zette strak voor op Isoufi, die de Ajax-keeper in de korte hoek kansloos liet: 1-0.

‘Na de pauze zaten wij er korter op, zodat Ajax minder aan voetballen toe kwam’ legde trainer Cor Adriaanse na afloop uit. Halverwege de tweede helft werd de ongrijpbare Lagouireh via een individuele actie gevaarlijk in het Amsterdamse strafschopgebied. De aanvaller werd onderuitgehaald, wat een penalty betekende voor de B’tjes van Feyenoord. Leroy Fer ging achter de bal staan maar zag zijn inzet gekeerd.

Wat volgde was een spannende fase waarin twee ploegen absoluut niet van elkaar wilden verliezen. Het kostte beide teams de nodige gele kaarten, waarvan er twee aan Feyenoord-spelers werden uitgedeeld. Kaj Ramsteijn en Isoufi gingen op de bon. De vermoeidheid van een fanatiek eerste duel eiste duidelijk zijn tol van de spelers. Bruma wist er desondanks nog een grandioze actie uit te gooien. Op eigen helft kreeg de fysiek sterke middenvelder in de laatste minuut de bal in zijn bezit. Hij stoomde in volle vaart op, passeerde de Ajax-spelers die op zijn pad kwamen en bezegelde zijn lange rush met een knap schot: 2-0.

Zondag komt de Rotterdamse landskampioen opnieuw in actie, in een uitwedstrijd bij Vitesse/AGOVV.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; Schenkeveld, Ramsteijn, Bos (70’ Eekman), Nelom; Bruma, Leerdam, Fer; Lagouireh, Isoufi, Van la Parra (’73 Van Haaren)