Fanshop
Fanshop

BULGAARSE MEDIA MASSAAL AANWEZIG BIJ AANKOMST SELECTIE

Onder massale media-belangstelling heeft Feyenoord één dag voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Lokomotiv Sofia voet gezet op Bulgaarse bodem. Op het vliegveld van de hoofdstad wachtten talrijke Bulgaarse cameraploegen, fotografen en journalisten op de aankomst van de Rotterdamse ploeg. De pijlen waren vooral gericht op Erwin Koeman en Pierre van Hooijdonk, die zich met alle mogelijke inspanning een weg moesten banen vanuit de aankomsthal naar de bus.

Zonder noemenswaardige vertraging arriveerde de Feyenoord-selectie woensdagmiddag rondom twee uur plaatselijke tijd in Sofia. Bij het ophalen van de bagage merkte Tim Vincken op dat er toch een verschil was met de UEFA Cup-wedstrijd die Feyenoord vorig jaar in de eerste ronde afwerkte. Toen Feyenoord tegen het Roemeense Rapid speelde, bracht de aankomst van het team behoorlijk wat teweeg. Kort na de landing leek geen Bulgaar zich te bekommeren om de Nederlandse ploeg die donderdagavond tegen de Bulgaarse koploper speelt. Dat de rechtsbuiten zich ‘nogal’ vergistte met zijn opmerking, bleek enkele minuten later toen hij de aankomsthal betrad en net als zijn ploeggenoten verbaasd opkeek wat de aankomst van de voormalig UEFA Cup-winnaar voor reacties bij de plaatselijke media tot gevolg had. En dan had Vincken nog het geluk geen Van Hooijdonk te heten, die wel even moet hebben terug gedacht aan de toestanden waarmee hij tijdens zijn periode in Turkije dagelijks werd geconfronteerd. 

Tijdens de vlucht was Serginho Greene duidelijk goed gehumeurd. In Sofia legde hij uit waarom. ‘Ik vind dit speciaal en bijzonder om mee te maken. Wanneer kom je nu in dit soort landen? We moeten echt doorgaan naar de groepsfase, dan zijn we verzekerd van nog vier Europese wedstrijden. Ik vind dat hele aparte ervaringen. De wedstrijd van morgen is van heel groot belang. De kracht van Lokomotiv is moeilijk in te schatten. We hebben beelden gezien, maar die wedstrijd wonnen ze heel gemakkelijk. Het is moeilijk daar conclusies uit te trekken.’

Feyenoord traint vanavond om half zeven Nederlandse tijd (19:30 uur in Bulgarije) in het Bulgarska Armyia Stadion, waar donderdagavond om 20:15 uur Nederlandse tijd de wedstrijd wordt afgewerkt. Vlak voor de landing was duidelijk te zien hoe dicht het stadion is gelegen naast het stadion van Levski Sofia, waar morgenavond vijftigduizend mensen een popconcert zullen bijwonen wat ongetwijfeld niet onopgemerkt zal blijven tijdens Lokomotiv-Feyenoord.