FEYENOORD B1 MAAKT GEEN FOUT IN VOLENDAM

In navolging van de A’tjes hebben ook de B-junioren Volendam dit weekend met grote cijfers aan de kant gezet. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was zondag met 1-4 te sterk voor de Noord-Hollanders. Gescoord werd er door Leroy Fer (2), Kaj Ramsteijn (foto) en Kelvin Leerdam. Na een moeizame eerste helft waren de Rotterdammers in het tweede bedrijf wel bij de les.

‘Een veel te slap begin’ zei trainer Adriaanse na afloop over de zwakke eerste helft. ‘We leden veel balverlies. Het oogde allemaal een beetje gemakzuchtig.’ Ondanks de slechte start kwam Feyenoord na een kwartier op voorsprong. Jerson Cabral stelde Fer in de gelegenheid 0-1 te maken. Die voorsprong raakte de ploeg net voor de pauze kwijt. Uit een corner scoorde Volendam.

Centrale verdediger Ramsteijn tekende na rust met een afstandschot voor 1-2. Twee minuten later zorgde Fer met zijn tweede doelpunt voor 1-3. Volendam bezat niet de kwaliteiten iets aan de achterstand te doen. Leerdam maakte het de thuisploeg nog moeilijker, door op aangeven van Jeffrey Bruma de 1-4 binnen te werken. De kansen om de score verder op te voeren waren aan de jonge Feyenoorders niet besteed. Louis Pedro kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen ten faveure van Rajiv van la Parra. De fysiek sterke speler stond vier maanden aan de kant vanwege een kuitbeenbreuk, en maakt een hoopvolle rentree.

Volgend weekend komt de B1 niet in actie. Een aantal spelers maakt dan deel uit van Oranje onder 17. Een week later reist de ploeg af naar Utrecht voor de confrontatie met de plaatselijke FC.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Erkelens, Ramsteijn, Bos (61’ Schenkeveld), Fer; Bruma (67’ Eekman), Leerdam, Van Haaren; Van la Parra (63’ Pedro), Isoufi, Cabral