KOEMAN: ‘EINDELIJK DURF GETOOND’

Feyenoord beleefde een valste start in Eindhoven, maar herpakte zich in de tweede helft van de topper tegen PSV. Erwin Koeman zag het tevreden aan, al was hij uiteraard niet te spreken over het eindresultaat. ‘Op basis van die tweede helft, waarin we eindelijk durf toonden, had een gelijkspel verdiend geweest. Ook omdat ons een strafschop werd onthouden en een zuiver doelpunt werd afgekeurd. Al moet ik eerlijk zijn dat PSV ook in een aantal gevallen werd benadeeld. Toch is dit heel zuur, dat gevoel overheerst.’

De ploeg startte slecht en kwam snel achter. Koeman: ‘Die bal had er nooit in gemogen, het was een goal uit het niets. Na de 2-0 stonden we voor een verloren wedstrijden, dachten we op dat moment.’ Het liep anders, want een snelle aansluitingstreffer van De Guzman en een veel betere tweede helft hielpen Feyenoord nog bijna aan een gelijkspel. Dat had in de ogen van Koeman helemaal niet zo’n vreemd resultaat geweest. ‘Ik heb mijn spelers voor de wedstrijd al aangegeven dat wij zeker niet minder zijn dan PSV. Dat klinkt misschien gek, maar zo is het wel. We zitten in een moeilijke periode en zo’n slechte start helpt dan bepaald niet. Maar we zijn niet dood, we leven nog. Dat hebben we na rust laten zien. Daaruit bleek dat we beter kunnen dan de plek waar we nu staan op de ranglijst.’

Tevreden was Koeman over de prestatie van Pierre van Hooijdonk, die sterk inviel. Over het optreden van Henk Timmer had hij gemengde gevoelens. De doelman was een aantal maal beslissend, maar ging in de fout bij de eerste treffer. Koeman: ‘Dat was een communicatiefout achterin. Die bal had er nooit in gemogen natuurlijk. Henk pakt hele goede ballen en ik heb vertrouwen in hem. Maar dit was niet goed, dat is duidelijk.’ Royston Drenthe, die de laatste tijd wekelijks speelde, werd door Koeman negentig minuten op de bank gehouden. De trainer had er een duidelijke reden voor. ‘Royston komt op dit moment iets tekort. Dat is geen probleem, want die jongen komt net kijken. Daarom vind ik het beter om hem nu even in de luwte te zetten.’