Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD WINT IN BLESSURETIJD, DEBUUT LÉONARD

Jong Feyenoord heeft maandagavond op de valreep gewonnen van Jong FC Dordrecht. Lorenzo Davids besliste de bekerwedstrijd in de derde minuut van de blessuretijd: 0-1. De Rotterdammers speelden met Philippe Léonard in de basisopstelling. De linkervleugelverdediger speelde de hele wedstrijd mee met de ploeg van trainer Arnold Scholten. De Belg werd eind augustus aangetrokken en maakte maandagavond tegen de Schapenkoppen zijn debuut.
Naast de 24-voudig Belgisch international speelden ook Derijck, Abubakari, Vincken en Davids mee namens de A-selectie. Met de driepunter in Dordrecht boekte Jong Feyenoord zijn derde bekerzege van het seizoen. Na de eerdere overwinningen op Excelsior en Sparta is Jong Feyenoord na de late winst op FC Dordrecht zeker van deelname aan de volgende ronde in het KNVB-Bekertoernooi voor beloften.

Er ging maandagavond veel mis volgens Arnold Scholten. ‘Afspraken werden niet nagekomen en we leden veel balverlies. De jongens deden domme dingen. Ik ben behoorlijk ontevreden over het vertoonde spel.’ Jong Feyenoord liet in de eerste helft nagenoeg niets zien. De thuisploeg ontbeerde de kwaliteit het slechte spel van de jonge Feyenoorders af te straffen.

Ook na de pauze was het Rotterdamse veldspel allesbehalve indrukwekkend. Aanvallend waren de favoriete Feyenoorders onmachtig. Achterin had de ploeg van Scholten de zaakjes op orde. De debuterende Léonard miste nog wedstrijdritme maar kwam tegen Jong FC Dordrecht niet in de problemen. Met de komst van Richard Blonk kwam er meer agressiviteit in het spel van Jong Feyenoord. Uitgerekend de speler die na een jaar blessureleed zijn eerste minuten weer maakte voor Jong Feyenoord zorgde voor een frisse wind in het spel van de uitspelende ploeg.

Jong FC Dordrecht werd in de slotfase ver teruggedrongen op eigen helft. De ploeg haalde enkele inzetten van de doellijn en zag Blonks schot op de lat terecht komen. Drie minuten in blessuretijd zorgde Lorenzo Davids voor de verlossende treffer. In een poging op te ruimen schoten de gastheren de bal richting de middenvelder. Davids nam de bal op de slof en zag zijn ziedende schot achter de verbouwereerde keeper verdwijnen: 0-1.

Maandag 25 september speelt Jong Feyenoord de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. De aftrap is om 18.30 uur in De Kuip.

Jong FC Dordrecht - Jong Feyenoord 0-1 (0-0)

Scoreverloop:
0-1  Davids (90+3)

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Achlioui (46’ Buijs), Altheer, Derijck, Léonard; Abubakari (75’ Blonk), Vincken, Davids; Kogeldans, Sammuel (46’ De Haan) en Magrão.