Fanshop
Fanshop

FEYENOORD A1 MAAKT INDRUK TEGEN WILLEM II, C1 SPEELT GELIJK

Met twee doelpunten van Kevin Wattamaleo (foto) heeft Feyenoord A1 de stijgende lijn voortgezet. Na de goede prestatie van vorige week tegen Volendam (5-1) werd zaterdag Willem II verslagen: 2-0. Een tegenvaller was het uitvallen van spits Joël Bijlow, die een vervelende knieblessure opliep. De C-junioren verzuimden eerder op de middag ADO Den Haag een nederlaag te bezorgen: 0-0. De B1 kwam niet in actie.

A-JUNIOREN BOEKEN REGELMATIGE ZEGE

De schrik zat er bij Henk Fräser al snel in. De coach was genoodzaakt Bijlow na een kwartier te vervangen voor Schet. Bijlow leek zich te verdraaien en kon met zijn gekwetste knie niet verder. Een kwartier na dat incident kwamen de Feyenoorders op voorsprong. Michel Poldervaart, zaterdag acterend op het middenveld omdat Georginio Wijnaldum in actie kwam met Oranje onder 17, speelde Raymond Watamaleo met een bekeken pass de diepte in. De kleine flankspeler zette hoog voor. Kevin Wattamaleo was in de lucht te sterk voor zijn Tilburgse tegenstanders, wat de openingstreffer betekende.

In de vijftigste minuut breidde Kevin Wattamaleo de score uit. Ditmaal was het de ingevallen Schet die de doelpuntenmaker bediende. Willem II kon de thuisploeg na dit doelpunt niet meer verontrusten. De A1 boekte uiteindelijk een solide zege op de Brabantse club, waar oud-Feyenoorder Ruud Heus assistent-trainer is.

‘Het was een moeilijke middag’, blikte Henk Fräser terug op de overwinning. ‘Zij speelden met de linies kort op elkaar. Dan moet je zo’n ploeg kapot spelen en gelukkig hebben de spelers dat aardig begrepen.’

Door deze overwinning heeft Feyenoord nu negen punten na zes duels. Maandag spelen een aantal A’tjes mee met Jong Feyenoord, dat dan in actie komt tegen de beloften van Ajax. Woensdag speelt de A1 zijn volgende wedstrijd, in eigen huis tegen sc Heerenveen A1.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Barends, Özcelik, Buijs (75’ Ramsteijn), Anes Ribeiro; Kobussen, Poldervaart (84’ Leerdam), Hagary; Wattamaleo, Bijlow (15’ Schet, 75’ Degeling), Watamaleo

C1 NIET DAADKRACHTIG GENOEG TEGEN KOPLOPER ADO

De C’tjes kwamen zaterdag in Den Haag in actie tegen ADO. Na drie wedstrijden stonden de Hagenaars ongeslagen bovenaan. Feyenoord volgde op korte afstand met zes punten. Vanaf de start waren de Rotterdammers de bovenliggende ploeg. In de eerste drie wedstrijden had de voorhoede van Feyenoord C1 nog grote indruk gemaakt. Elf keer werd er doelgetroffen. Tegen ADO wisten de jonge spelers het net niet te vinden. Achterin oogde de ploeg betrouwbaar, er werd gedurende de hele wedstrijd geen kans weggegeven. Vooral in de tweede helft werd er slordig met de kansen omgesprongen. Omdat ADO geen gevaar kon stichten bleef het in Den Haag 0-0.

RKC Waalwijk C1 komt volgende week naar Rotterdam. Trainer Jean-Paul van Gastel hoopt dat zijn spelers het vizier dan weer op scherp hebben.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; de Rooij (63’ Latuheru), Kruithof, Wijmer, Dijkhuizen; De Vrij, Rashid, N. Velder; Ntambue (57’ Jansen), Da Silva Cruz (53’ Schoonheijm), A. Velder