Fanshop
Fanshop

FEYENOORD BEREIKT GROEPSFASE UEFA CUP

Feyenoord heeft zich met een doelpuntloos gelijkspel tegen Lokomotiv Sofia weten te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. Na het 2-2 gelijkspel in Bulgarije was de 0-0 in De Kuip voldoende om de eerste ronde te overleven. De loting wordt dinsdag verricht. Sebastián Pardo startte voor het eerst dit seizoen in de basis. De Chileen speelde negentig minuten.

Feyenoord heeft geen ploeg om op de nul te spelen, sprak Koeman in aanloop naar het duel. Zonder het uit te spreken liet de trainer daarmee doorschemeren dat Feyenoord niet op de gunstige uitgangspositie zou gaan leunen. Vanaf de eerste minuut onderstreepten de Rotterdammers dat dan ook met offensieve intenties. Enthousiasme was er te over, maar echt uit de verf kwam het aanvalsspel van de thuisploeg niet.

Nicky Hofs was de enige Feyenoorder die gevaar wist te stichten. De middenvelder deed dat wel vanuit de tweede lijn. Na zes minuten schoot hij over. In de dertigste minuut waagde hij het er voor de tweede keer op toen Theo Lucius hem aanspeelde. Dit keer ging de inzet naast. Feyenoord had een duidelijk overwicht, maar slaagde er niet in door de verdediging van Lokomotiv te dringen.

Frappant was dat de Bulgaren de beste kans kregen. Hoewel de ploeg van Grozdanov continu naar achteren werd gedrongen, was één uitbraak bijna goed voor de openingstreffer. Tsvetan Genkov zette de aanval op en nam de bal daarna met de hand mee. Terwijl Danny Buijs dat tevergeefs aangaf bij scheidsrechter Bebek, schoot Genkov vrij voor Henk Timmer centimeters naast.

Feyenoord kon na rust amper gevaarlijk worden, laat staan dat het de supporters op de tribune kon vermaken met goed voetbal. Wat de Rotterdammers wel konden -en ook deden- was strijden met een onvoorwaardelijke inzet. Daarmee werd aan een belangrijk populariteitscriteria van het Legioen voldaan. Het stadion was nog niet voor de helft gevuld, maar de fans die wel aanwezig waren zorgden voor een heerlijke Europa Cup-sfeer en de broodnodige support.

Feyenoord en Lokomotiv kregen in de tweede helft geen enkele kans. De spanning vergoedde alles en zorgde ervoor dat de supporters tot de laatste minuut op het puntje van hun stoel bleven zitten. Vijf minuten voor tijd leek de verlossende treffer te vallen toen keeper Golubovic blunderde in een duel met invaller Stein Huysegems. De bal had de lijn al gepasseerd toen Golubovic redde, maar scheidsrechter Bebek had een overtreding van Huysegems geconstateerd en keurde de treffer af.Na het laatste fluitsignaal en de wetenschap dat plaatsing voor de groepsfase een feit was, kon niemand in het Rotterdamse kamp zich daar nog om bekommeren.

Feyenoord – Lokomotiv Sofia 0-0

Scoreverloop: -

Geel: Boussaboun, Van Hooijdonk, Ivanov, Markov, Oratchev, Savic
Scheidsrechter: Bebek

Opstellingen
Feyenoord: Timmer; Buijs, Saidi, Greene, Drenthe; Hofs (68’ Kolkka), Lucius, Pardo, De Guzman; Van Hooijdonk en Boussaboun (82’ Huysegems).
Lokomotiv Sofia: Golubovic; Orathchev, Markov (Tsvetkov), Savic, Donchev; Ivanov, Koilov (84’ Angelov), Karadzinov (64’ Atanasov), Dobrev; Genkov en Antunovic.