JORDY BUIJS BESLISSEND VOOR ORANJE ONDER 19

Mede dankzij twee doelpunten van Jordy Buijs heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland gewonnen. In Macedonië eindigde de wedstrijd in 3-1. Naast Buijs, die negentig minuten speelde bij de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam, kwam ook Diego Biseswar in actie. De rechtsbuiten is dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan Heracles Almelo.

Buijs zorgde voor rust voor de openingstreffer. De centrale verdediger uit de A1 van Feyenoord was het meest attent bij een ingestudeerde vrije trap. Nadat Wit-Rusland in de tweede helft gelijk had gemaakt, bracht Buijs zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Anita besliste het duel vlak voor tijd.

Van Zwam noemde de eerste overwinning op het kwalificatietoernooi een goed begin. 'Ik merk dat de buitenwacht deze ploeg nog altijd ziet als de nummer twee van Europa en de nummer drie van de wereld. En dat is toch alweer een tijdje terug. De coach van Wit-Rusland stipte het na afloop nog aan. Maar met die druk moeten we leren omgaan' zei de oefenmeester op de website van de KNVB.

Zondag speelt Onder 19 tegen gastland Macedonië. Woensdag komen de Nederlandse talenten uit tegen Ierland. Bij een overwinnig op de Macedoniërs is de ploeg van Van Zwam al gekwalificeerd voor het eindtoernooi.