C1 KOPLOPER NA WINST BIJ UTRECHT, OOK DRIE PUNTEN VOOR B-JUNIOREN

Net als vorig weekend hebben de oudste jeugdteams van Feyenoord hun duels zaterdag winnend afgesloten. De B1 deed dit tegen NEC (2-0), de C1 pakte drie punten bij FC Utrecht: 2-3. Namens de B’tjes waren Leroy Fer en Rajiv van la Parra (foto) na de pauze doeltreffend. Bij de C1 scoorden Anthony Velder en Kevin Jansen voor rust en zorgde Shane van den Engel vlak voor tijd voor het winnende doelpunt. De A-junioren kwamen dit weekend niet in actie.

FEYENOORD B1 MAATJE TE GROOT VOOR NEC

Op Varkenoord kwam de B1 zaterdag in actie tegen NEC. De Nijmeegse bezoekers staan laag geklasseerd en troffen een Feyenoord in vorm. Binnen een kwartier kregen de Feyenoord-junioren drie dotten van kansen. De paal stond de openingstreffer in de weg. Het vervolg van de eerste helft was minder spectaculair. NEC toonde weinig initiatief en kwam geen enkele keer in de buurt van het doel van de Griekse keeper Kostas Lamprou. Na ruim een half uur spelen zag trainer Cor Adriaanse dat Louis Pedro niet verder kon. De linksbuiten, vorige week nog de smaakmaker tegen FC Utrecht, verliet het veld met een hamstringblessure. Jerson Cabral was zijn vervanger.

Na de thee waren de kansen voor NEC verkeken. In de 53ste minuut schoot Fer de 1-0 binnen. De middenvelder, die het doel de laatste weken regelmatig weet te vinden, werd bediend door Kelvin Leerdam. Na die treffer bleven de Rotterdammers het overwicht houden. Het duurde tot de laatste minuut dat de marge verdubbeld werd. Jeffrey Bruma maakte op het middenveld een goede actie en speelde de ingevallen Jerson Cabral aan. Die bereikte de eveneens ingevallen Van la Parra. De spits wist wel raad met die kans en zette de 2-0 eindstand op het bord.

Omdat koploper Heerenveen geen fout maakte blijft Feyenoord tweede op de ranglijst. Volgende week reist de B1 af naar PSV.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Erkelens, Ramsteijn, Bos, Schenkeveld; Bruma, Fer, Van Haaren; Leerdam, Isoufi (66’ Van la Parra), Pedro (33’ Cabral)

C’TJES PAKKEN ZEGE OP DE VALREEP

Na de benauwde overwinning op RKC Waalwijk sleepte de C1 zaterdag opnieuw in de slotfase de zege uit het vuur. Op bezoek bij titelconcurrent FC Utrecht werd het 2-3 voor Feyenoord. De eerste helft was van Rotterdamse zijde behoorlijk, vond ook trainer Jean-Paul van Gastel. ‘Het probleem was alleen dat we de kansen niet afmaakten.’ De coach moest ook nog toezien hoe de Domstedelingen hun enige kans van de eerste helft verzilverden. ‘Het was de eerste keer dat ze de middenlijn passeerden. Gelukkig bogen we de stand voor rust nog om.’ Anthony Velder en Kevin Jansen zorgden voor een 1-2 ruststand in Rotterdams voordeel. De voetballers deden dit beiden op aangeven van centrumspits Ariel da Silva Cruz.

FC Utrecht speelde de tweede helft met de wind in de rug en hanteerde veelvuldig de lange bal. Uit een van de Utrechtse aanvalspogingen maakte de thuisploeg gelijk: 2-2. Van Gastel greep in en bracht met Shane van den Engel en Tim Schoonheijm twee nieuwe spitsen. Het bleek een gouden wissel, want de van een blessure herstelde Van den Engel schoot de winnende treffer binnen. ‘Een mooi moment’, zei Van Gastel na afloop. ‘Hij heeft dit seizoen nog niet kunnen spelen en scoort in zijn eerste wedstrijd direct een belangrijk doelpunt.’ Saillant detail: ook de derde treffer van Feyenoord kwam tot stand na goed voorbereidend werk van Da Silva Cruz.

ADO Den Haag ging zaterdag onderuit bij RKC. Dat betekent dat Feyenoord C1 zich op doelsaldo de nieuwe koploper mag noemen. De kersverse lijstaanvoerder neemt het volgend weekend op tegen RBC.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Dijkhuizen, Wijmer, Kruithof, De Rooij; Rashid (53’ Dos Santos Lopes), De Vrij, Jansen; A. Velder (64’ Van den Engel), Da Silva Cruz (69’ Schoonheijm), N. Velder