CHARISTEAS WINT MET GRIEKENLAND, KOLKKA SPEELT GELIJK MET FINNEN

De Feyenoorders die zaterdagavond met hun nationale teams in actie zijn gekomen, hebben wisselende successen geboekt. Griekenland-Noorwegen eindigde in 1-0. Angelos Charisteas maakte vlak voor rust zijn entree, Katsouranis had toen al de eindstand op het bord gezet. Finland wist op bezoek bij Armenië niet te imponeren. Met Joonas Kolkka in de startopstelling bleven de Scandinaviërs steken op 0-0.

België verloor de uitwedstrijd bij Servië. De treffer van Zigic bleek fataal voor de tegenvallende Rode Duivels. Stein Huysegems en Philippe Léonard kwamen niet in actie voor de ploeg van bondscoach Vandereycken.

Het Nederlands Elftal wist in zeer slechte weersomstandigheden niet te winnen van Bulgarije. Petrov opende voor rust de score met een ziedend schot. Van Persie maakte in de tweede helft via een rake kopbal gelijk. De rechtsbuiten kreeg halverwege de tweede helft een klap in zijn gezicht, maar het incident was de arbiter ontgaan. Oranje, waar Henk Timmer zijn collega Van der Sar een uitstekende wedstrijd zag keepen, vermaakte het meegereisde Oranje-publiek met flitsend positiespel, maar wist het overwicht niet uit te drukken in de score. Het optreden van Dirk Kuyt was van korte duur. De aanvaller moest al in de openingsfase afhaken met een verzwikte enkel. Bondscoach Van Basten gaat er niet van uit dat de aanvaller van Liverpool woensdag mee kan spelen tegen Albanië.

Naast Van Persie waren zaterdagavond meer oud-Feyenoorders belangrijk voor hun land. Ebi Smolarek maakte het enige doelpunt namens Polen in het duel met Kazachstan. Ook Johan Elmander kon een interlandgoal aan zijn totaal toevoegen. De Zweed opende na tien minuten de score tegen Spanje. Het duel eindigde in 2-0.