Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD VERLIEST VAN ADO DEN HAAG

Jong Feyenoord heeft maandagavond op Varkenoord het bekerduel met ADO Den Haag met 1-2 verloren. Sammuel scoorde namens de Rotterdammers, Mark de Vries en Angelo Martha deden dat namens de Hagenaars. Dankzij de zege plaatste ADO zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi voor beloftenteams, het team van Arnold Scholten had zich eerder al gekwalificeerd. 

Voor Jong Feyenoord stond er maandagavond op Varkenoord niets meer op het spel. Het team van Arnold Scholten had zich door overwinningen op Jong Sparta en Jong Dordrecht immers al geplaatst voor de volgende fase van het bekertoernooi voor beloftenteams. Erwin Koeman had daarom besloten om spelers als De Ceulaer en Derijck bij het eerste elftal te houden voor een scherpe training, terwijl de middenvelders Davids en Abubakari door blessures ontbraken. 

Jong ADO Den Haag had minimaal een gelijkspel nodig om de volgende ronde te kunnen bereiken en bracht daarom wat zwaardere kanonnen in stelling. De ploeg uit de Residentie had spelers als Mark de Vries, Jesper Hakansson en Daniël Rijaard in de basisopstelling. Op voorhand leek het piepjonge team van Scholten en Fräser daarom kansloos in een fysiek duel, maar de realiteit was heel anders. De Rotterdammers bleven wonderwel overeind en had via Sammuel (schot naast) en Hammouti (voorzet op de lat) de beste mogelijkheden. Het jonge centrale duo Nieveld- Özçelik hield De Vries zo ver mogelijk van de goal, terwijl ook de backs Hammouti en Achlioui de duels niet schuwden.

Halverwege de eerste helft kreeg Jong Feyenoord loon naar werken. Magrão plaatste een hoekschop met de nodige snelheid in het doelgebied van ADO, waar zijn landgenoot Sammuel er als de kippen bij was om de bal binnen te werken. Pas na een dik half uur voetbal stelde de Hagenaars er wat tegenover. Toen was het de voormalige Heerenveen-speler Jesper Hakansson die zijn bewakers met een individuele actie wist af te schudden. De Deen schoot goed in, maar zag zijn inzet gekeerd door een katachtige reflex van Maikel Aerts. De doelman was trouwens toch al goed op dreef, want een paar minuten later stond hij ook op de goede plek bij een schot van De Vries.

Na rust drong ADO, van de tribune gadegeslagen door oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart, meer en meer aan. Bij Jong Feyenoord vloeiden de krachten meer en meer weg. De ploeg leunde noodgedwongen achterover en was voor kansen aangewezen op de counter. Zo kregen Magrão en Wattamaleo mogelijkheden, maar beide spelers kwamen niet tot scoren. Aan de overzijde stond Maikel Aerts lang een Haagse gelijkmaker in de weg, maar in de 63e minuut had hij geen antwoord op een door Mark de Vries doorgekopte bal: 1-1.

Arnold Scholten besloot voor het restant van de wedstrijd nog de aanvallers Poldervaart en Hagary te brengen en de tegenstander zo verder van het eigen doel af te dwingen. In die opzet slaagde hij maar gedeeltelijk. ADO bleef gevaarlijk via snelle uitvallen en vijf minuten voor tijd namen de gasten zelfs een voorsprong. Een aanval vanaf rechts werd in het Rotterdamse strafschopgebied niet goed verwerkt, zodat Angelo Martha de bal binnen kon schieten. De treffer had op zijn minst de schijn van buitenspel, maar scheidsrechter Cairo en zijn assistent waren resoluut en keurden de goal goed. Omdat Feyenoord zich eerder al had geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi, deed de 1-2 nederlaag overigens alleen voor de statistieken terzake. Coach Arnold Scholten vond het verlies dan ook geen schande. 'In de eerste helft hebben we goed gespeeld, maar aan het einde konden we het fysiek niet meer opbrengen tegen ADO. Dit was een goede test.'

 

JONG FEYENOORD – JONG ADO DEN HAAG 1-2  (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Sammuel (26), 1-1 De Vries (63), 1-2 Martha (84)

Gele kaarten: Hammouti (Feyenoord), Fernandez, Schwiebbe en Rijaard (allen Jong ADO Den Haag)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Aerts; Achlioui, Nieveld (Poldervaart, 67), Özçelik, Hammouti; De Haan (Hagary, 78), Sammuel, Wattamaleo, Blonk (Anes Ribeiro, 46); Magrão en Kogeldans 

JONG ADO
Van Nieuwkoop; Rijaard, Martha, El Moussaoui, R. Jong; Schwiebbe, Hakansson (Stoffels, 90), Immers; Fernandez, De Vries, Coster.