VINCKEN EN DRENTHE VERLIEZEN OEFENINTERLAND MET JONG ORANJE

In Enschede hebben Royston Drenthe en Tim Vincken dinsdag met Jong Oranje de oefeninterland tegen Jong Denemarken met 1-2 verloren. In het Arke Stadion maakte Drenthe zijn debuut voor de ploeg van KNVB-coach Foppe de Haan. De linkervleugelverdediger werd in de pauze gewisseld voor De Jong. Vincken kwam na 55 minuten in de ploeg voor oud-Feyenoorder Gianni Zuiverloon. Dwight Tiendalli was ook geselecteerd maar moest afhaken wegens ziekte.

Jong Oranje bereikte de rust met een 1-0 voorsprong. Schilder scoorde voor de Nederlanders uit een vrije trap. In de tweede helft moest de bondscoach veel tactische wijzigingen doorvoeren, wat het niveau van de Nederlandse equipe niet bevorderde. Thygesen en Borring zorgden voor de 1-2 eindstand.

Opstelling Jong Oranje: Vermeer (Ajax); Zuiverloon (sc Heerenveen) (55' Vincken (Feyenoord)), Van der Struijk (Willem II) (46' Luijckx (AZ)), Kruiswijk (FC Groningen),  Drenthe (Feyenoord) (46. De Jong (Roda JC)); Schilder (Heracles Almelo), Jenner (AZ), Agustien (Roda JC); John (Fulham), Aisatti (PSV) (46' Bruins (Excelsior)), Bakkal (FC Twente