OPNIEUW DE VOLLE WINST VOOR JEUGDTEAMS

Net als de twee voorgaande weken hebben de drie oudste jeugdteams ook dit weekend geen punt verloren. De A-junioren behaalden een verdiende zege in Alkmaar: 1-2 door treffers van Kobussen (foto) en Hagary. In Eindhoven was de B1 te sterk voor PSV. De partijen leken af te stevenen op een remise (goals van Van Haaren en Leerdam) maar de teruggekeerde Karim zorgde bij het scheiden van de markt alsnog voor de driepunter: 2-3. De C1 zette met veel moeite RBC aan de kant. De gebroeders Velder waren verantwoordelijk voor de Rotterdamse treffers (3-1).

A-JUNIOREN HEBBEN TAAIE KLUIF AAN AZ

Henk Fräser houdt met de A1 na de zege op AZ uitzicht op de koppositie. Een makkelijke klus was het zeker niet. Feyenoord A1 begon goed aan de wedstrijd. De vrije man werd vaak gevonden en het positiespel zag er verzorgd uit. Het enige manco was dat de manschappen van de oud-verdediger het doel niet wisten te vinden. ‘De ideeën zijn goed, de uitvoering is verzorgd maar het moet allemaal nog vele malen sneller’, zei de trainer over het vertoonde spel.

Het strijdplan voor de tweede helft was nog maar net gemaakt toen de AZ’ers brutaal de leiding namen. Vijftien seconden na het startsignaal voor het tweede bedrijf maakte de thuisploeg de openingstreffer. Verdediger Norichio Nieveld zag er bij de Alkmaarse treffer niet goed uit.

Feyenoord toonde veerkracht en maakte in de persoon van aanvoerder Glenn Kobussen in de 63e minuut gelijk. Raymond Watamaleo zorgde vanaf de linkerkant voor het voorbereidende werk. Twintig minuten voor tijd stond Hanne Hagary op de juiste plaats om het winnende doelpunt op zijn naam te schrijven. Dit deed hij op aangeven van Mitchell Schet, die langzaam toegroeit naar zijn oude niveau.

Volgend weekend speelt de A1 voor de beker. FC Groningen komt dan naar Varkenoord.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Buijs, Özcelik, Nieveld, Anes Ribeiro; Wijnaldum (76’ Degeling), Kobussen, Wattamaleo; Schet, Hagary, Watamaleo (70’ Fer)

KARIM HEEFT HET SCOREN NIET VERLEERD

In een duel met veel strijd maar weinig goed voetbal is de B1 er in geslaagd drie punten mee te nemen bij PSV. In de eerste helft kwam de enige doeltreffende actie van de kant van Feyenoord. Na doorkoppen van Shabir Isoufi tekende Ricky van Haaren op vakkundige wijze voor 0-1. In de vijftigste minuut tilde Kelvin Leerdam de marge naar twee. Aangever was verdediger Kaj Ramsteijn. De stand kwam niet overeen met het wedstrijdbeeld. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. PSV prikte al snel de 1-2 binnen, nadat de Rotterdammers er niet in slaagden de rust te bewaren. Een kwartier voor tijd lag ook de gelijkmaker achter Kostas Lamprou. Ditmaal was de gebrekkige dekking op het middenvelder debet aan de tegentreffer.

Na 74 minuten bracht trainer Cor Adriaanse Parez Karim in de ploeg voor Isoufi. De spits, vorig seizoen nog zeer trefzeker bij de C-junioren, was vanwege een buikoperatie enkele maanden afwezig op de trainingsvelden van Varkenoord. Hij deed zijn reputatie als goalgetter direct eer aan. Zijn eerste mogelijkheid wist hij nog niet te benutten maar een minuut voor tijd was het wel raak, na een onderschepping van Van Haaren.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Erkelens, Ramsteijn, Bos (64’ Eekman), Schenkeveld; Bruma, Van Haaren, Leerdam; Van la Parra (52’ Pedro), Isoufi (74’ Karim), Cabral (67’ Clasie)

C1 SLOOPT ROOSENDAALSE MUUR

De zegereeks van Feyenoord C1 duurt voort. De spelers stonden zaterdag tegenover een defensief ingesteld RBC. ‘Ze kwamen hier niet om te voetballen. Constant negen man achter de bal, het leek wel Nederland-Andorra’ zei trainer Jean-Paul van Gastel over het treffen met de Brabanders. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. De jonge Feyenoorders hadden duidelijk moeite het verdedigingsblok van de Roosendalers kapot te spelen. Na een half uur zorgde Nigel Velder voor 1-0. De rechtsbuiten zag zijn voorzet bij toeval in het doel belanden.

Na de thee kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Thom de Rooij werkte een vrije trap van RBC niet goed weg. Keeper Niels Konijnenburg kreeg de bal ook niet weg en via een speler van RBC belandde de bal over de doellijn: 1-1. Met nog tien minuten voor de boeg bracht Van Gastel met Tim Schoonheijm zijn laatste aanvallende troef. Nog geen minuut later maakten de C’tjes hun tweede doelpunt. Ariel da Silva Cruz ging alleen door op de keeper van RBC. Die wist de inzet van de Feyenoord-spits te keren, maar de rebound werd door een verdediger met de hand van de lijn gehaald. Een rode kaart en een penalty waren het gevolg. Anthony Velder schoot raak vanaf de stip: 2-1. Vijf minuten later zorgde zijn broer Nigel voor de 3-1 eindstand.

‘Rechtvaardigheid bestaat gelukkig nog’, was de reactie van de opgeluchte trainer. Volgende week speelt Feyenoord C1 een uitwedstrijd bij PSV. Bij winst nemen de Rotterdammers ruim afstand van hun Eindhovense concurrent.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Dijkhuizen, Martins Indi (60’ Schoonheijm), Kruithof, De Rooij; Dos Santos Lopes (36’ Van den Engel), De Vrij, Jansen; A. Velder, Da Silva Cruz, N. Velder (67’ Ntambue)