FEYENOORD VERZUIMT DOOR TE DRUKKEN: 2-2

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen RKC niet met een zege kunnen afsluiten: 2-2. Nadat de ploeg van Erwin Koeman in kort tijdbestek een 2-0 achterstand rechttrok, verzuimde Feyenoord na rust door te drukken. Patrick van Diemen en Martijn Reuser scoorden namens RKC. Treffers van Ali Boussaboun en Theo Lucius (strafschop) brachten Feyenoord op slag van rust langszij.

Angelos Charisteas had zichzelf en Feyenoord een bijzonder goede dienst kunnen bewijzen door na 55 seconden te scoren. De spits werd zo ongemoeid gelaten in het strafschopgebied dat het hem zelf zal hebben verbaasd. De Griek verzuimde desondanks de score te openen en schoot naast.

Het missen van die kans was duur, zo bleek in het vervolg van de eerste helft. RKC was de bovenliggende partij en bracht dat ook in de score tot uitdrukking. Na 21 minuten penetreerde Van Diemen door de Rotterdamse defensie. Ruud Burger doorzag het, gaf een prima pass en posteerde de aanvoerder vrij voor Henk Timmer, die kansloos was op het geplaatste schot: 1-0.

De schade bleef niet tot één doelpunt beperkt, want na 28 minuten werd het 2-0. De vlakke vrije trap van Martijn Reuser passeerde zo ongeveer alle spelers op het veld, maar werd tot verbazing van iedereen door geen van hen beroerd. Het resultaat was een onhoudbare bal die in de verre hoek van het Feyenoord-doel verdween.

De derde competitienederlaag leek vanaf dat moment in de maak, niet in het minst omdat RKC bleef aandringen. Maar Feyenoord kroop overtuigend uit het dal en slaagde er zelfs in de stand binnen no-time te neutraliseren.

Eerst schoot Boussaboun de voorzet van Hofs via de binnenkant van de paal binnen: 2-1. Op slag van rust werd het ook nog 2-2 nadat Karim Saidi in het strafschopgebied in de tang werd genomen door twee RKC’ers. Lucius schoot de toegekende penalty overtuigend binnen: 2-2.

Het had er bij de start van het tweede bedrijf veel van weg dat de toeschouwers een herhaling kregen voorgeschoteld van de eerste 45 minuten met goals én veel kansen. Dat was een misvatting, want na de mogelijkheid van Reuser (redding Timmer) bloedde het duel, wat kansen aanging, volledig dood. Positief teken was wel dat Feyenoord het duel stevig in handen had.

De eerste kans na lange tijd was desondanks niet voor een Feyenoorder. Na 69 minuten deed Reuser weer van zich spreken met een schot dat door de sterk keepende Timmer werd gepareerd. De doelman moest kort erna weer in actie komen op het schot van Vicelich.

De wedstrijd stevende daarna af op een gelijkspel. Sebastián Pardo en Jonathan de Guzman hadden daar nog iets aan kunnen veranderen, maar de Feyenoorders zagen hun schoten vlak voor tijd voorlangs zeilen.

RKC Waalwijk – Feyenoord 2-2

21’ 1-0 Van Diemen
28’ 2-0 Reuser
38’ 2-1 Boussaboun
45’ 2-2 Lucius (strafschop)

Geel: Greene, Buijs, De Guzman, Hofs, Van Haaren, Reuser, Keller, Van Diemen
Scheidsrechter: Van Sichem

RKC Waalwijk: Van Dijk; Van Diemen, Bakens (46’ Mulder, Keller, Van Haaren; Koenders, Vicelich, Reuser, Berger; Ikedia (85’ Remacle) en Janssen (81’ Van den Bergh).
Feyenoord: Timmer; Buijs, Greene, Saidi, Drenthe; Hofs (77’ Tiendalli), Pardo, Lucius, De Guzman; Boussaboun en Charisteas.