Fanshop
Fanshop

SLECHTE GENERALE VOOR FC BASEL

De generale die Feyenoord voorafgaand aan de UEFA Cup-wedstrijd beleefde was niet optimaal, maar tegenstander FC Basel bracht het er veel slechter vanaf. Waar Feyenoord nog een punt vergaarde, verloor Basel met 4-2 bij laagvlieger Schaffhausen. Wisla Krakau deed het met een 6-0 overwinning vele malen beter. De twee andere tegenstanders in de groep, AS Nancy en Blackburn Rovers, deelden de punten met hun tegenstanders.

FC Basel, donderdag gastheer van Feyenoord in het eerste groepsduel om de UEFA Cup, maakte zondag een slechte beurt bij FC Schaffhausen. De Zwitserse volksclub ging in het Stadion Breite met 4-2 onderuit. Namens Basel maakten Nakata en Petric de doelpunten. Door de verrassende nederlaag lijkt Basel al vroeg in het seizoen veroordeeld tot een rol in de middenmoot van de Zwitserse competitie.

AS Nancy, dat het met een derde plaats op de ranglijst uitstekend doet in Frankrijk, kwam zondag op bezoek bij Le Mans niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Nancy-speler Berenguer werd kort na rust van het veld gestuurd met een rode kaart.

Wisla Krakau was een dag eerder in de Poolse competitie op schot. Odra Wodzislaw werd met maar liefst 6-0 verslagen. De doelpunten van Feyenoords tegenstander in de UEFA Cup kwamen van Kryszaowicz (2x), Sobolewski, Radovanovic, Baszczykowski en Cleber. Door dit resultaat blijft Krakau koploper in Polen, met twee punten voorsprong op Korona Kielce.

Het Blackburn Rovers van oud-Feyenoorder Brett Emerton heeft zaterdag bij Liverpool een punt gepakt. McCarthy schoot de Rovers, momenteel middenmotor in het Premiership, op voorsprong. Namens de Reds maakte Bellamy na ruim een uur spelen gelijk. Dirk Kuyt kwam niet in actie op Anfield Road. Liverpool-trainer Rafael Benitez wilde geen risico nemen met de Katwijker. Kuyt liep met Oranje tegen Bulgarije een enkelblessure op.