Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD SOEVEREIN LANGS JONG WILLEM II: 5-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond met grote cijfers gewonnen van de beloften van Willem II. Door twee doelpunten van Timothy Derijck en treffers van Magrão, Jordy Buijs en Frank de Haan werden de Tilburgers met 5-0 naar huis gestuurd. Vooral de laatste goal van De Haan was een fraaie. De invaller verschalkte de Willem II-doelman met een lob, na goed voorbereidend werk van Mitchell Schet.

Voorafgaand aan de zesde speelronde van de Beloftencompetitie wisten beide ploegen dat er gewonnen moest worden om dit seizoen nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Feyenoord en Willem II waren de competitie niet goed begonnen met een elfde en twaalfde plaats op de ranglijst.

Vanaf de aftrap lieten de beloften uit Rotterdam zien dat er vandaag weinig te halen viel voor de bezoekers uit Brabant. Na tien minuten was Feyenoords eerste doelpunt een feit. Linksbuiten Magrão liet de Willem II keeper kansloos: 1-0. De Braziliaan werd in stelling gebracht door Vincken. Twintig minuten later draaiden zij de rollen om en mocht Derijck een doelpunt op zijn naam schrijven. Nog voor rust was het duel gespeeld. A-junior Buijs maakte in de 45ste minuut 3-0. Het was tevens zijn laatste actie, hij werd halverwege de wedstrijd vervangen door Norichio Nieveld.

De rood-witte aanvalsmachine kende na rust geen verval. Met de sterke spits Sammuel werd de verdediging van Willem II keer op keer op de proef gesteld. Daarna was Derijck opnieuw succesvol. De Belg, maandagavond verdienstelijk acterend als verdedigende middenvelder, wist met de punt van zijn schoen een vrije trap van Magrão te promoveren tot doelpunt: 4-0. De slagroom op de taart kwam van de voet van De Haan. De invaller tekende met een subtiele lob voor de 5-0 eindstand.

‘De uitslag geeft een juiste weerspiegeling van de wedstrijd’ zei de tevreden trainer Arnold Scholten na afloop. De energieke middenvelder van weleer zag zijn aanvalsplan uitstekend uitgevoerd worden door zijn spelers. ‘We wilden Willem II direct onder grote druk zetten en dat is gelukt. Ze hebben weinig kansen gehad. Onze verdediging stond goed.’

Jong Feyenoord-Jong Willem II 5-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0 Magrão, 2-0 Derijck, 3-0 Buijs, 4-0 Derijck en 5-0 De Haan

 

 

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Achlioui, Altheer, Buijs (46’ Nieveld), Hammouti; Derijck, Davids, Abubakari; Vincken (60’ Schet), Sammuel (72’ De Haan), Magrão