Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KLASSIEKER: VIJFJAARS-SANCTIE BLIJFT VAN KRACHT

Feyenoord, Ajax, de KNVB en de lokale driehoeken van de gemeentes Rotterdam en Amsterdam zijn al geruime tijd en in goed overleg bezig met de voorbereidingen voor de Klassieker van aanstaande zondag. Alle partijen hechten er aan om te benadrukken dat de zogenoemde 'vijfjaars-sanctie' nog altijd van kracht is: mochten er zich bij of rond de wedstrijd van zondag in de Kuip wanordelijkheden voordoen tussen beide supportersscharen dan worden bezoekende fans de komende vijf jaar geweerd bij duels tussen Feyenoord en Ajax.

De vijfjaars-sanctie is ontstaan naar aanleiding van de ernstige ongeregeldheden rondom de wedstrijd Feyenoord - Ajax in april 2005. Beide clubs spraken nadien met de lokale overheden van Amsterdam en Rotterdam en de KNVB af dat nieuwe ongeregeldheden bij toekomstige wedstrijden onherroepelijk zouden leiden tot een vijf jaar lang durend verbod op het meereizen van bezoekende supporters.  

Ajax en Feyenoord doen een dringend beroep aan alle supporters zich te onthouden van ontoelaatbaar en onwenselijk gedrag en hopen op een mooie, spannende en doelpuntrijke Klassieker.