Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SELECTIE VERKENT BASEL TIJDENS WANDELING

Feyenoord heeft donderdag een deel van de ochtend benut voor een korte wandeling door Basel. Vanuit het hotel, dat nabij het fraai uitziende Centraal Station is gelegen, liepen de spelers in de motregen een rondje alvorens Erwin Koeman zijn bespreking hield. Feyenoord treft vanavond om 20:15 uur FC Basel, dat door hoofdtrainer Christian Gross in de underdogpositie is gemanoeuvreerd. ‘Feyenoord is de duidelijke favoriet’, stelt hij.

Aan het veld mag het vanavond in elk geval niet liggen, oordeelde Royston Drenthe. De mat is in goede staat en vergelijkbaar met dat van De Kuip. ‘De bal rolt goed, het is lekker glad. Dat excuus kunnen we achteraf zeker niet aanvoeren’, aldus de linksback. Een excuus kan wel de mogelijke afwezigheid zijn van Theo Lucius en Nicky Hofs, van wie het onzeker is of Koeman ze vanavond kan inzetten. Mocht hij dat niet doen, dan vergt dat nogal ingrijpende wijzigingen in zijn elftal. Danny Buijs en Serginho Greene komen in dat geval op het middenveld te spelen, terwijl André Bahia en Dwight Tiendalli terugkeren in het team. Als Philippe Léonard debuteert als basisspeler, dan betekent het dat Feyenoord ten opzichte van afgelopen zondag op liefst vijf posities is gewijzigd.

In het Zwitserse kamp benadrukt trainer Gross desondanks dat FC Basel, ondanks het thuisvoordeel, bepaald geen favoriet is. De trainer voert daarbij de matige resultaten van zijn ploeg aan en benadrukte de afgelopen dagen in de media dat een grote club als Feyenoord niet mag worden onderschat. De trainer staat daarin bijna alleen, want in de lokale media rekent men op een goed resultaat. Piet Hamberg, Nederland in dienst van het Zwitserse Grasshoppers, is zelfs overtuigd van een overwinning van Basel. ‘Der FCB gewinnt sicher’, laat de voormalig Ajacied optekenen in de krant “Baslerstab”. Hamberg laat zich in het artikel zeer kritisch uit over een aantal Feyenoorders en het team in het algemeen, wat er vanavond hopelijk toe leidt dat Feyenoord gebrand is zijn ongelijk te bewijzen.

Het St. Jakob-Park, waar aan één van de lange zijdes een derde ring op is gebouwd met het oog op EURO 2008, zal vanavond niet uitverkocht zijn. Op woensdag sprak de organisatie de hoop uit twintigduizend toeschouwers te verwelkomen. Op dat moment waren er ongeveer twaalfduizend kaarten verkocht. Voor de circa zeshonderd meegereisde Feyenoord-supporters worden twee bezoekersvakken geopend.