WISLA KRAKAU BUIGT IN LAATSTE MINUUT VOOR BLACKBURN ROVERS

Voorafgaand aan FC Basel-Feyenoord werkten Wisla Krakau en Blackburn Rovers donderdag hun eerste duel af in de groepsronde van de Uefa Cup. De Polen gingen in de laatste minuut door de knieën: 1-2. Een schot van McCarthy wist keeper Dolha nog te keren, op de rebound van Bentley moest de doelman het antwoord schuldig blijven. Door de zege pakken de Engelsen de koppositie in Groep E.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een slecht verwerkte corner in het strafschopgebied van Blackburn kwam de bal voor de voeten van Wisla Krakau-speler Cantoro. Zijn schot schampte het been van Tugay, waardoor keeper Friedel op het verkeerde been stond: 1-0.

Tien minuten na rust kwam de ploeg van oud-Feyenoorder Brett Emerton, die de hele wedstrijd meespeelde, op gelijke hoogte. Savage rondde een voorzet van de latere matchwinner Bentley koppend af. Het duel leek af te steven op een gelijkspel, totdat Blackburn Rovers bij het scheiden van de markt genadeloos toesloeg.

Feyenoord ontvangt Blackburn op 23 november. De Polen komen 13 december naar Rotterdam.