Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD A1 VERVOLGT BEKERAVONTUUR, C1 PAKT PSV IN

Door een overwinning op FC Groningen (1-0) heeft de A1 zich zaterdagmiddag verzekerd van de kwartfinale van het bekertoernooi. Norichio Nieveld (foto) zorgde met een kopbal voor het winnende doelpunt. De B1 kwam tegen Twente/Heracles niet verder dan 0-0. Feyenoord C1 werkte in Eindhoven de competitietopper tegen PSV af. De manschappen van Jean-Paul van Gastel waren in Eindhoven met 1-3 te sterk.

FEYENOORD A1 ELKE WEEK STERKER

Voorafgaand aan het nieuwe voetbalseizoen had trainer Henk Fräser er nog een hard hoofd in. Hij zag een groot deel van zijn basisploeg doorstromen naar Jong Feyenoord en moest gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Omdat Feyenoord jaarlijks mee moet doen om de prijzen, moest er met de jonge ploeg direct gepresteerd worden. Na een moeizame seizoenstart zijn de A’tjes de laatste weken bezig aan een goede serie. 

Zaterdag stond de bekerontmoeting met FC Groningen op de agenda. Met de van een blessure herstelde Clint van Stee in de startopstelling moest Feyenoord een plaats bij de laatste acht bewerkstelligen. De sterke Groningers speelden gegroepeerd tegen de Rotterdamse ploeg. Veel kansen leverde de eerste helft dan ook niet op. Na 42 minuten maakte Feyenoord het enige doelpunt van de wedstrijd. Een kort genomen corner van Kobussen werd door Nieveld met het hoofd verzilverd: 1-0.

Na rust liet keeper Erwin Mulder zien een doelman met grote potentie te zijn. De lange sluitpost behoedde zijn ploeg voor een verlenging. Siegerd Degeling had het de A1 makkelijker kunnen maken maar de rechtsbuiten verzuimde de score te verdubbelen. Ömer Özcelik en de ingevallen Jordy Buijs kregen allebei nog de gele kaart getoond voor een handsbal.

Eind november is ADO Den Haag de tegenstander in de kwartfinale van de beker.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee (46’ Barends), Özcelik, Nieveld, Anes Ribeiro; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo; Degeling (75’ Fer), Hagary, Watamaleo (75’ Buijs)


TWENTE WEERSTAAT AANVALSGOLVEN FEYENOORD B1

Een zwaar defensief ingesteld combinatieteam van FC Twente en Heracles heeft zaterdag bereikt waarvoor het de vele kilometers had afgelegd; een punt meenemen uit Rotterdam. Feyenoord B1 had 80 minuten de tijd een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers, maar slaagde daar niet in. Trainer Cor Adriaanse vond dat het tempo te laag lag in het spel van zijn team. ‘We kwamen ook niet uit de dekking van Twente.’ Voor de thee noteerde de B1 welgeteld één grote kans. Leroy Fer schoot in kansrijke positie hoog over.

Over het vertoonde spel na rust was de oefenmeester meer te spreken, hoewel Adriaanse ook van mening was dat er in de slotfase gescoord had moeten worden. ‘In die fase kwamen we drie keer alleen voor de keeper, dan moet er eentje in.’ Tot ongenoegen van alles wat een rood-wit hart heeft gebeurde dit niet.

Door het puntenverlies tegen de Tukkers verliest Feyenoord de koppositie aan Heerenveen, dat geen fout maakte tegen Willem II B1: 2-1. Volgende week zijn de B-junioren vrij.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; Erkelens (57’ Clasie), Ramsteijn, Bos, Schenkeveld; Bruma, Fer, Van Haaren (63’ Karim); Leerdam, Isoufi, Cabral (41’ Pedro)


C-JUNIOREN WEERSTAAN PSV-STORM

Jean-Paul van Gastel maakte als speler van Feyenoord het laatste landskampioen mee van de Rotterdamse club. De middenvelder, destijds aanvoerder van de kampioensploeg, is dit seizoen trainer van Feyenoord C1 en lijkt zijn ijzeren wil om te winnen over te dragen op de jonge spelers. Zaterdag reisde de trainer met zijn team af naar Eindhoven voor de topper tegen PSV.

‘We bleven voor rust vrij gemakkelijk overeind en werden sterker toen Roy Kortsmit een goed schot van PSV stopte. Toen kwam het geloof in de ploeg dat we hier konden winnen,’ zei de coach na afloop. Het succesverhaal begon met een corner van Nigel Velder. Zijn corner was zo scherp dat de PSV-defensie de bal geen andere kant op kon werken dan achter de eigen keeper: 0-1. Ook de 0-2 kwam tot stand na goed voorbereidend werk. Na een scherpe aanval kwam de bal voor de voeten van Shane van den Engel. Zijn voorzet kwam hoog voor het doel van PSV. Spits Ariël da Silva Cruz won het luchtduel van de Eindhovense doelman. Dankzij zijn arbeid kwam de bal voor de voeten van Nigel Velder, die 0-2 maakte.

Nadat PSV op 1-2 was gekomen zorgde Bruno Martins Indi voor 1-3. De verdediger was blijven staan na een corner voor Feyenoord en stond op de juiste plaats toen Anthony Velder na een individuele actie de bal strak voor wist te trekken. In het resterende deel van de wedstrijd nam PSV alle risico’s om in ieder geval een punt aan het duel over te houden. Feyenoord doorstond de PSV-storm en nam op de ranglijst verder afstand van de concurrent.

‘Na een aantal ziektegevallen in de afgelopen week ben ik enorm trots op deze ploeg. Ze hebben keihard gewerkt voor deze drie punten’, constateerde Van Gastel na afloop tevreden.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Dijkhuizen, Martins Indi (60’ Schoonheijm), Kruithof, De Rooij; Van den Engel (65’ Steenvoorden), De Vrij, Jansen (60’ Ntambue); A. Velder, Da Silva Cruz, N. Velder