Fanshop
Fanshop

FER EN WIJNALDUM DOELTREFFEND VOOR ORANJE ONDER 17

Het Nederlands team voor spelers onder de 17 jaar is de kwalificatieronde voor het EK woensdag goed begonnen. De spelers van KNVB-coach Albert Stuivenberg pakten gastland Estland in met 1-5. Feyenoord-junioren Leroy Fer (foto) en Georginio Wijnaldum droegen bij aan de score. Vooral in de eerste helft maakten de jonge internationals indruk.

Nadat Van Aanholt zijn ploeg na een kwartier op voorsprong had gezet uit een strafschop maakte Fer de 0-2. Na Oranje’s derde treffer zorgde Wijnaldum voor 0-4. Van Aanholt maakte een kwartier voor tijd ook de vijfde treffer voor Onder 17.

Stuivenberg was na afloop niet geheel tevreden over het spel van zijn team. ‘Alles wat we in de eerste helft zo goed deden, deden we daarna niet meer. Positiespel, beweging, discipline, het was in de tweede helft echt een stuk minder’ citeert de website van de KNVB.

Vrijdag komen de twee Feyenoorders met Onder 17 in Tallinn uit tegen Noorwegen. Maandag staat de ontmoeting met Kroatië op het programma.

Opstelling Onder 17: Padt; Cairo, Van der Meulen, Van Aanholt, Thomassen (46’ Benthem); Blind, Wijnaldum (72’ Rienstra), Fer; Antonia (49’ Cameron), Zeefuik, Narsingh.