WIJNALDUM MATCHWINNER BIJ ONDER 17

Georginio Wijnaldum (foto) heeft Oranje onder 17 vrijdag met een belangrijk doelpunt dichtbij de tweede kwalificatieronde geschoten. Tegen Noorwegen maakte de middenvelder van Feyenoord A1 het enige doelpunt van de wedstrijd. Kort daarna werd Wijnaldum gewisseld. B-junior Leroy Fer speelde de hele wedstrijd mee met het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg.

Nederland, woensdag nog op schot tegen Estland (1-5), speelde tegen de Noren gedisciplineerd en kreeg drie goede mogelijkheden de leiding te nemen. De keeper van de tegenpartij leek lange tijd een onneembare vesting. Na rust maakte keeper Zoet een grote kans van Noorwegen ongedaan. Kort daarna besliste Wijnaldum het duel. De lange Feyenoorder onderschepte de bal op de Noorse helft, stoomde op richting het vijandelijke doel en liet de doelman kansloos: 1-0.

Trainer Stuivenberg was dik tevreden over de prestatie van Onder 17. 'We hebben het onszelf nog erg moeilijk gemaakt, maar de overwinning was zeer verdiend', zei de oefenmeester op de site van de KNVB.

Maandag speelt Oranje in groep 8 tegen Kroatië. De ploeg heeft dan aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende kwalificatieronde.

Opstelling Onder 17: Zoet; Cairo, Van der Meulen, Van Aanholt, Thomassen (46' Benthem); Blind, Wijnaldum (73' Rienstra), Fer; Antonia (53' Cameron), Zeefuik, Narsingh.