WISLA KRAKAU EN BASEL MAKEN INDRUK

Wisla Krakau, in december acterend in De Kuip voor het UEFA Cup-treffen met Feyenoord, heeft zaterdag op overtuigende wijze stadsgenoot Cracovia van zich afgeschud. De Poolse koploper had aan een helft genoeg voor de eindstand: 3-0. Ook FC Basel maakte indruk. Op bezoek bij koploper Grasshoppers won de ploeg met 1-2. AS Nancy en Blackburn Rovers komen zondag in actie.

Na de slechte vertoning tegen Zaglebie Lubin van vorig weekend (0-0) heeft Wisla zaterdag weer laten zien waarom het de Poolse ranglijst aanvoert. In de derby tegen Cracovia Krakau maakte de UEFA Cup-deelnemer alle doelpunten voor rust. Cléber (2) en Brozek zorgden voor een overtuigende 3-0 eindstand. Wisla-speler Mijailovic werd vlak voor tijd van het veld gestuurd.

Omdat titelconcurrent LKS Lodz op bezoek bij Arka Gdynia twee punten liet liggen (0-0) staat Wisla na de overwinning nog vaster op de bovenste plaats. 13 december komt Wisla naar De Kuip.

Voor Basel stond zaterdagavond de lastige uitwedstrijd tegen Grasshoppers op het programma. Op bezoek bij de koploper uit Zürich werd door de UEFA Cup-tegenstander van Feyenoord verrassend gewonnen met 1-2. Petric maakte alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen. Kuzmanovic was verantwoordelijk voor de tweede treffer van Basel. De volksclub van het Alpenland lijkt sinds de puntendeling met Feyenoord de weg naar boven weer te hebben gevonden.