Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD VERLAAT ALKMAAR MET PUNT: 0-0

Jong Feyenoord is er maandagavond voor de tweede opeenvolgende keer niet in geslaagd te scoren. Omdat ook tegenstander Jong AZ doelman Maikel Aerts niet wist te passeren eindigde de wedstrijd in Alkmaar zoals die begonnen was: 0-0. Anders dan de eindstand deed vermoeden, was de wedstrijd in Alkmaar van een behoorlijk niveau met een hoge amusementswaarde. Namens de A-selectie maakten Royston Drenthe, Timothy Derijck, Lorenzo Davids en Mohammed Abubakari hun opwachting. AZ was onder meer versterkt met Ryan Donk, Joey Gudjonsson, Julian Jenner, Rogier Molhoek en Martijn Meerdink.

Ondanks dat er aan AZ-zijde heel wat meer betaald voetbalervaring op het veld stond dan bij de jonge Rotterdamse ploeg, was het Feyenoord dat aan het eind van de rit het meest aanspraak had gemaakt op de drie punten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar over negentig minuten gezien was de equipe van Arnold Scholten de bovenliggende partij. Dat de beloften dat niet in de score tot uitdrukking brachten, was overigens niet zo vreemd. Het regende bepaald geen kansen in Alkmaar, waar Feyenoord en AZ nogal ongelukkig waren in de eindpassing. Geen van beide ploegen creëerde een goed uitgespeelde kans. 

Het was het enige minpunt van een wedstrijd die verder zeer vermakelijk was en voetballend van een hoog niveau. Trainer Arnold Scholten constateerde na afloop een ‘dag en nacht’ verschil met de vertoning van zijn ploeg in Heerenveen een week eerder (2-0 nederlaag). Toen waren er kritische woorden van de trainer, dit keer waren er complimenten. ‘Over de gehele linie gezien hebben we een prima prestatie geleverd’, zegt Scholten. ‘De ploeg heeft het goed gedaan en daar ben ik tevreden over. Het is alleen jammer dat we te weinig gecreëerd hebben. Desondanks was het een leuke wedstrijd om te zien. Voetballend zag het er goed uit en er stonden twee ploegen in het veld die professioneel speelden.’

Aan Feyenoord-zijde speelde Carlos Ramos na lange tijd weer eens mee. De Feyenoorder had lang last van zijn aanhechtingen, maar was tegen AZ in staat de eerste helft te spelen. Daarin liet hij een goede indruk achter. Tegenvaller was maandagavond het uitvallen van Jeffrey Altheer. De centrale verdediger had tijdens de wedstrijd wat last van zijn knie gekregen. Nadat hij daar in de 51ste minuut nog een onbesuisde schop overheen kreeg, moest het talent geblesseerd naar de kant. ‘Het zag er niet al te best uit’, zegt Scholten. ‘We zullen morgen kijken hoe het ervoor staat. Mogelijk is hij niet van de partij volgende week.’

Jong AZ – Jong Feyenoord 0-0

Scoreverloop:
-

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Achlioui (80’ Anes Ribeiro), Altheer (51’ Buijs), Derijck, Drenthe; Abubakari, Davids, De Haan; Ramos (46’ Kogeldans), Sammuel en Magrão.