TWEEDE ZEGE VOOR BLACKBURN IN UEFA-CUP

Blackburn Rovers, de eerstvolgende tegenstander van Feyenoord in de UEFA-Cup, heeft donderdagavond ruim gewonnen van FC Basel. De 3-0 zege kwam pas in het laatste kwartier tot stand. Tugay, Jeffers en McCarthy zorgden voor de treffers. Nancy won zijn eerste groepsduel. De ploeg bezorgde het Poolse Wisla Krakau zijn tweede nederlaag: 2-1. Berenguer tekende voor beide Franse goals.
In de groep van Feyenoord verstevigde Blackburn door de thuiszege de koppositie in de groep. Met zes punten heeft de club het dubbele aantal punten van Nancy, dat nog een duel tegoed heeft. Basel en Feyenoord volgen met een punt, Wisla staat nog met lege handen.

75 minuten worstelde Blackburn met de Zwitserse opponent. Toen Tugay de 1-0 voor zijn rekening nam was het verzet van Basel gebroken. De middenvelder controleerde de bal op behendige wijze en schoot van twintig meter prachtig raak. Het werd uiteindelijk 3-0, door een benutte penalty van Jeffers en een doelpunt in de laatste minuut van McCarthy.

Nancy had het eerste doelpunt er al snel in liggen. Berenguer maakte na tien minuten van dichtbij 1-0, op aangeven van Chrétien. Na een half uur zorgde Brozek voor de gelijkmaker. Berenguer scoorde na rust zijn tweede. Ook nu was Chrétien de aangever, ditmaal uit een corner. De Fransen gingen op zoek naar een derde treffer maar vonden doelman Dolha op hun weg.

23 november komt Blackburn naar Rotterdam.