Fanshop
Fanshop

DEFINITIEF GEEN AKKOORD WILLEM II - FEYENOORD

De Gemeente Tilburg heeft Feyenoord donderdagavond laten weten haar besluit om Feyenoord-supporters voor de wedstrijd Willem II-Feyenoord van zondag 12 november aanstaande te verplichten met een buscombiregeling te reizen, niet in heroverweging te zullen nemen. Feyenoord weigert mee te werken aan de organisatie van een dergelijke buscombi. De club is van mening dat deze verregaande veiligheidsmaatregel om oneigenlijke gronden wordt opgelegd.
De Gemeente Tilburg kwam tot dit besluit omdat een aantal Feyenoord-supporters zich bij de wedstrijd in het seizoen 2005/2006 niet gehouden zou hebben aan de parkeerafspraken.
Een poging om de KNVB te bewegen een bemiddelende rol te spelen mislukte. De voetbalbond bleek niet bereid inspanningen te verrichten om de Gemeente Tilburg op andere gedachten te brengen. Naar aanleiding van het besluit van de Gemeente Tilburg heeft Feyenoord besloten geen medewerking te verlenen aan de wedstrijdorganisatie. Gevolg is onder andere dat de club geen kaarten voor de wedstrijd zal verkopen. Feyenoord betreurt de gang van zaken en beseft dat het sportieve belang niet gediend is bij de eventuele afwezigheid van Rotterdamse supporters. Tegelijkertijd is Feyenoord van mening dat wanneer nu akkoord wordt gegaan met de buscombiregeling het eind volledig zoek is.

Inmiddels hebben ook het bestuur en de directie van Feyenoord besloten om het duel in Tilburg te laten voor wat het is. Vanuit de club zullen alleen de spelers en technische leiding en begeleiding het duel bijwonen.