Fanshop
Fanshop

KUYT SCHIET LIVERPOOL LANGS READING

Dirk Kuyt heeft zaterdag voor Liverpool de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening genomen in de wedstrijd tegen Reading. De Reds wonnen met 2-0, de voormalige Feyenoord-aanvaller verdeelde zijn doelpunten over de twee helften. De openingstreffer maakte de Katwijker op aangeven van Crouch, de 2-0 werkte hij binnen nadat de keeper van Reading een kopbal van Crouch met moeite had gekeerd.

Trainer Rafael Benitez sprak na de wedstrijd zijn bewondering uit voor de prestatie van Dirk Kuyt. ‘Hij is een enorm constante speler en een zeer complete aanvaller. Een goede werker die doelpunten maakt, verdedigers een lastige wedstrijd bezorgt en anderen beter laat spelen.’ De Spaanse oefenmeester is erg te spreken over de samenwerking van zijn nieuwe spits met Peter Crouch.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Kuyt Reading op zijn pad treft. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kwam hij met Feyenoord al uit tegen de ploeg van trainer Steve Coppell. Dat duel werd door de Engelsen gewonnen met 2-1.