Fanshop
Fanshop

BURGEMEESTER OPSTELTEN MENGT ZICH TUSSEN LEGIOEN

Onder de veertigduizend toeschouwers die Feyenoord-Vitesse bijwoonden, was er één wel zeer opvallende verschijning: de Rotterdamse burgemeester Opstelten. En dan niet op het pluche van het ereterras, maar als toeschouwer op vak Z en later vak R. Het ongewone bezoek aan de wedstrijd Feyenoord-Vitesse was een voortvloeisel uit een gesprek dat de burgervader een aantal maanden geleden voerde met clubleiding en supporters. Tijdens dat gesprek daagden supporters Opstelten uit eens een wedstrijd als normale supporter te beleven. De burgemeester nam de uitdaging aan.
Na ontvangst in De Kuip werd koers gezet richting Varkenoord. In en rond de kantine van de amateursectie dronk de burgemeester een biertje en sprak hij met talloze supporters. Dat tafereel werd voortgezet op het complex van de amateurvereniging DHZ, waar Opstelten kennis maakte met een deel van de meest fanatieke aanhang van Feyenoord.

De eerste helft volgde Opstelten – na een uitgebreide fouillering - vanuit vak Z, na rust werd de wedstrijd vanuit vak R bekeken. Een fanatiek meelevende burgemeester Opstelten sprong een gat in de lucht toen Theo Lucius de 2-1 voor Feyenoord scoorde. Na afloop werd nog kort nagepraat in De Legioenzaal. Opstelten: ‘Wat zijn die Feyenoord-supporters trouw aan hun club en spelers. Feyenoord mag trots zijn op zo’n aanhang!’