BLACKBURN VERLIEST OPNIEUW, NANCY NIPT LANGS BORDEAUX

De knappe prestaties die Blackburn Rovers in de UEFA-Cup boekt, weet de ploeg niet door te trekken naar het Premiership. Zondag verloor de ploeg van trainer Mark Hughes opnieuw, met 2-0 bij Aston Villa. Blackburn, 23 november uitkomend in De Kuip, verliest door deze nederlaag het uitzicht op de Engelse subtop. Wisla Krakau speelde gelijk bij Grodzisk, Basel deed dat tegen FC Thun en AS Nancy staat na de zege op Bordeaux op de tweede plaats in de Franse competitie.
Blackburn Rovers, donderdag nog met 3-0 te sterk voor FC Basel in de UEFA Cup, kwam tegen Villa op schlemielige wijze op achterstand. André Ooijer zou hands hebben gemaakt in zijn eigen strafschopgebied en kreeg daarvoor de gele kaart getoond. De toegekende penalty werd vlak voor rust benut door Barry. Toen Angel kort na de thee 2-0 maakte was het verzet van de ploeg van ex-Feyenoorder Brett Emerton gebroken.

Wisla Krakau kwam zondagmiddag in de Poolse competitie goed weg. Op bezoek bij middenmotor Grodzisk voorkwam Brozek in de laatste minuut dat de aanvoerder van de ranglijst een nederlaag zou lijden. Wisla-speler Sobolewski opende na een half uur met een eigen doelpunt de score. Lazarevski maakte kort voor rust zelfs 2-0. Kryszalowicz tekende een kwartier voor tijd voor 2-1. Na die treffer zette Wisla alles op alles om een punt mee te nemen bij Grodzisk. Dat lukte op het nippertje. Door het gelijkspel is achtervolger Legia Warschau nog maar een punt verwijderd van de gedeelde koppositie.

Ook Basel leed gezichtsverlies. De Zwitserse UEFA Cup deelnemer kwam op bezoek bij laagvlieger Thun op achterstand en moest alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen. Eduardo stelde tien minuten voor tijd een punt veilig. Met de puntendeling schiet Basel, dat vorige week Grasshoppers nog versloeg, niets op. De ploeg blijft door dit resultaat achter op de topploegen in de Zwitserse competitie.

Nancy speelde een thuiswedstrijd tegen Bordeaux. Na een kwartier spelen opende Puygrenier de score voor de Europese tegenstander van Feyenoord. Darcheville deed na een half uur iets terug namens de bezoekers: 1-1. De treffer die Nancy-speler Zerka na rust maakte vanaf elf meter bleek beslissend te zijn. Door deze zege stijgt de Noord-Franse club naar de tweede plaats op de ranglijst, achter het ongenaakbare Olympique Lyon.