Fanshop
Fanshop

SLECHTE BEURT JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft maandagavond een onverwachte nederlaag geleden. Op Varkenoord verloren de Rotterdammers van laagvlieger Jong NEC. Royston Drenthe had Jong Feyenoord in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet met een schitterende vrije trap, maar in de tweede helft greep NEC alsnog de winst dankzij twee goals in één minuut.
Er leek maandagavond op voorhand weinig aan de hand voor Jong Feyenoord. De Rotterdammers kregen een tegenstander tegenover zich met weinig tot geen ervaring op het hoogste niveau en konden zelf bouwen op ervaren spelers als Philippe Léonard en Maikel Aerts. Eerstgenoemde toonde aan zich in het centrum meer op zijn plek te voelen dan op de vleugel. De Belg was rustig aan de bal, sterk in de duels en liet zien over een goede inspeelpass te beschikken. Al met al kwamen de Rotterdammers dan ook amper in de problemen in het eerste bedrijf. Na zeventien minuten kwam de thuisploeg geheel volgens de verwachting op voorsprong. Doelpuntenmaker was Royston Drenthe. De linksback toonde aan over onvermoede kwaliteiten te beschikken, toen hij een vrije trap vanaf een meter over twintig prachtig in de bovenhoek mikte. Het was een van de schaarse hoogtepunten van een verder weinig opwindende eerste helft waarin Feyenoord de zaken onder controle leek te hebben.

In de tweede helft veranderde er heel wat aan dat spelbeeld. Want al heel kort na rust stond Jong Feyenoord ineens achter in plaats van voor. De manier waarop het team van Arnold Scholten de eerste tegentreffer kreeg, was op zijn minst knullig te noemen. Léonard speelde terug op Aerts, maar deed dat te zacht. De attente doelman was wel eerder bij de bal dan NEC –spits Lamers, maar schoot de bal vervolgens in de voeten van Van Brakel. Die aarzelde geen moment en lepelde hem van een meter of 35 ineens over de doelman en in het doel.

Het was een schitterende goal en voordat Feyenoord van de schrik bekomen was, lag de bal alweer in het doel. De Rotterdammers letten niet goed op na de aftrap en dat strafte NEC slim af. Opnieuw was het Van Brakel die scoorde, maar dit keer kon Aerts er helemaal niets aan doen. De keeper werd in de steek gelaten door zijn medespelers. De goals luidden een hele slechte Rotterdamse fase in. De ijver bleef aanwezig, maar het verband in het elftal was helemaal zoek. NEC kreeg daardoor verschillende kansen. Alleen door kunst en vliegwerk – zelfs linksbuiten Magrão maakte noodgedwongen tackles rond het eigen strafschopgebied - bleef de achterstand beperkt tot een doelpunt.

Naarmate de tijd vorderde, groeide de frustratie aan Rotterdamse zijde. Dat de Nijmeegse spelers wel heel snel en heel vaak naar de grond gingen was daar debet aan, maar de overtredingen van de Feyenoorders werden evenredig harder. Scheidsrechter Diks achtte zich genoodzaakt in te grijpen en de Braziliaan Magrão was het voornaamste slachtoffer. Ruim een kwartier voor tijd kon de aanvaller voortijdig gaan douchen nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen. Met tien man hield Jong Feyenoord wel een kwartier lang moedig stand, maar de Rotterdammers slaagden er niet meer in een gelijkmaker te forceren.

JONG FEYENOORD – JONG NEC 1-2 (1-0)
1-0 Drenthe (17.)
1-1 Van Brakel (49.)
1-2 Van Brakel (50)

Geel: Gungor (NEC),
Rood: Magrão (Feyenoord, 2x geel, 72)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Aerts; Achlioui, Buijs, Léonard, Drenthe; Derijck (Ramos, 56), Abubakari, De Haan; Magrão, Sammuel (Kogeldans, 66) en De Haan

JONG NEC
Van Emmerik, Dams, Bakker, Aarab, Verweij, Gungor, Van Brakel, Lamers (Tshibamba, 80), Boumenjal, Ntibazonkiza en Scholten