Fanshop
Fanshop

WASSILI MEIJER: NIEUWE PROFESSOR FEYENOORD

De nieuwe professor Feyenoord heet Wassili Meijer en komt uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Hij is de opvolger van Paul Groenendijk, die vorig jaar de eerste editie van de Feyenoord kennisquiz won. Van de honderd supporters die zich vrijdagavond bogen over de vragen die namen de Feyenoord supportersvereniging door gastpresentator Pierre van Hooijdonk op hen werden afgevuurd, wist hij de meeste antwoorden, hoewel er een extra vraag aan te pas moest komen om tot een uiteindelijke winnaar te komen.
Het niveau van de quizz was nog hoger dan vorig jaar, daar waren alle deelnemers in de Maaszaal het vrijdagavond over eens. Pierre van Hooijdonk had een aantal echte hersenkrakers voor hen op zijn vragenlijst staan. Zo werd van de deelnemers verwacht dat zij antwoord gaven op vragen als: hoeveel spelers van het kampioenselftal van 1984 droegen een snor? (antwoord: 8, alleen Cruijff, Houtman en Brard hadden geen begroeide bovenlip). Of: wie waren de tegenstanders van Feyenoord tijdens het toernooi op Curaçao in 1946? (antwoord: Curaçao, Aruba, Suriname, Colombia).

Sommige vragen kwamen via speciaal opgenomen videoboodschappen tot de deelnemers. Zo vroeg materiaalman en ex-aanvaller Carlo de Leeuw vanaf het beeldscherm of men de naam wist van zijn neef, die ooit als keeper aan Feyenoord 1 was verbonden. (antwoord: Ricardo de Jongh).

Drie deelnemers bleven uiteindelijk na een spannende finale over, waarna een beslissende laatste vraag uitsluitsel moest geven over de winnaar. Die vraag (noem alle 22 spelers die zowel voor Ajax als Feyenoord in het eerste speelden) werd het best beantwoord door Wassili Meijer, die even daarna onder luid applaus in de bijbehorende toga werd gehesen.

‘Vorig jaar kon ik niet meedoen, omdat ik toen een weekeindje weg was met de familie. Maar dit jaar wilde ik per se, samen met mijn vader, meedoen. Ik wist wel dat ik wat feitenkennis over de club had, maar dat ik zou winnen had ik niet verwacht’, zei Meijer, die door Pierre van Hooijdonk hartelijk werd gefeliciteerd met zijn titel.

De spits zelf beloofde er volgend jaar ook weer bij te zijn. ‘Niet als presentator, maar als deelnemer. Volgend jaar zal ik samen met Ben Wijnstekers een koppel vormen’, zei de spits, die voor zijn inzet werd beloond met een mand vol Belgische bieren. ‘Ik beloof dat ik ze pas zal opdrinken na onze eerstvolgende overwinning’, zei Van Hooijdonk, om er niet zonder zelfspot aan toe te voegen: ‘En nou maar hopen dat die flesjes dan niet over datum zijn.’